Grad Velika Gorica

Obavijesti

Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite: S radom prestaju ugostitelji i uslužne djelatnosti

czNakon odluke Nacionalnog stožera o novim mjerama koje stupaju na snagu odmah iza ponoći, sastao se Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Stožer je primio na znanje mjere koje vrijede za cijelu zemlju pa tako i za Veliku Goricu.

Tako uz, već nekoliko dana zatvorene škole, vrtiće, gradski bazen, stadion, sportsku dvoranu, Muzej turopolja, Turističku zajednicu, Pučko otvoreno učilište, od sutra ne rade uslužne djelatnosti. Radit će samo trgovine s prehranom i higijenskim potrepštinama, pekarnice, benzinske, ljekarne.

S radom, za sada, nastavlja i gradska tržnica, a radi i Pučka kuhinja.

I dalje vrijedi zabrana ikakvih javnih okupljanja, a ponovno se upozoravaju starije osobe i osobe rizičnih skupina neka ne izlaze bez potrebe.

Preporuka Crvenog križa je da takvim osobama pomažu susjedi u odlasku u trgovinu i ljekarnu, uz poštivanje higijenskih mjera i osobne zaštite.
Onima koji nemaju nikog, na usluzi je Crveni križ koji će organizirati dostavu putem svojih timova. Broj telefona 01/6221318. Na isti broj telefona moguće je dobiti i upute za postupanje i zaštitu prilikom pomaganja potrebitima.

Za sve dodatne upite i informacije za područje Velike Gorice telefoni Stožera civilne zaštite su: 091/9488770 i 091/4231989.