Grad Velika Gorica

Vijesti

Kreće izgradnja vanjskih bazena

bazeni1U prostorijama Gradskih bazena jutros je između Grada Velike Gorice i Srednje strukovne škole potpisan Ugovor o darovanju nekretnine kojim se Gradu darovalo zemljište potrebno za gradnju vanjskih bazena.

Sljedeći je to korak u realizaciji vanjskog kompleksa bazena nakon što je lani pripremljena projektna dokumentacija, pa je tako jutros i službeno predstavljen kompletan projekt.

-Ove godine nastavljamo sa tom sljedećom i završnom fazom i na ovom prostoru iza mene, na obuhvatu od nekoliko tisuća kvadrata izgradit ćemo nekoliko vanjskih bazena sa velikim olimpijskim bazenom i sa jednim malim bazenom, sa atrakcijama i sa jednim dječjim bazenom. Da bi mogli proširiti obuhvat izgradnje tih vanjskih bazena danas smo nazočili darovnom ugovoru između Srednje strukovne škole i Grada Velike Gorice, zapravo posredno i Zagrebačke županije i samog župana Stjepana Kožića koji su preko svojih odluka darovali tu zemlju Velikoj Gorici- kazao je jutros gradonačelnik Dražen Barišić.

Voditelj Gradskog bazena, Darko Ćopić, jutros je pojasnio da su kompleksi vanjskih bazena vezani na unutarnji bazen dimenzija 25×16 i 10×16 metara. Otkrio je da će se graditi jedan olimpijski bazen 25×50 metara i jedan bazen koji je podijeljen na dva dijela; jedan je plitki dubine 30 centimetara baš za djecu bebe, a drugi je bazen sa atrakcijama, prije svega sa tri tobogana, masažerima i slično.

-Uz taj dio, predviđen je i onaj ugostiteljski, kao i dječje igralište, a biti će tu i jedno igralište sa fitness spravama. Tako da, kada nam Goričani dođu ovdje preko ljeta mogu ostajati cijeli dan- rekao je Ćopić.

Tako će, naglasio je Barišić, bazenski kompleks imati i unutarnje i vanjske bazene i biti će sigurno najmoderniji i najveći ovakvoga tipa u Hrvatskoj, a možda i šire. S obzirom da se nalazi u urbanom dijelu grada i da postoji veliki broj potencijalnih rekreativaca koji i sada koriste zatvorene bazene vjeruju da će koristiti i otvorene bazene, dodao je.

Naravno da računamo na mladež, zato i radimo bazen s atrakcijama, i računamo na školu s obzirom da se oko nas nalazi nekoliko vrtića, srednjih škola i osnovnih škola i svakako računamo na sportaše, pa će se na taj način Velika Gorica na sportskoj karti Hrvatske afirmirati kao i grad plivanja odnosno vodenih sportova- rekao je Barišić.

Vrijednost kompleksa unutarnjih bazena iznosila je oko 40-ak milijuna kuna, a vanjske bazene sa atrakcijama i potrebnom opremom izgradit će se za 20 milijuna kuna, čime bi se trebala zaokružiti cijela priča.

-To je ukupno oko 60 milijuna kuna vrijedan cijeli kompleks. Ponavljam, kada smo prvi puta radili projekcije bazena na otvorenom na jednoj drugoj lokaciji, nismo to mogli izvesti ispod 70 milijuna kuna. Mi smo vrlo zadovoljni obzirom da smo to ‘rastegnuli’ na nekoliko godina tako da je to naš gradski proračun mogao podnijeti. Očekujemo ove godine početak radova na gradskim bazenima, a sljedeće godine nadamo se da će već u sezoni biti otvoreni za građanstvo- poručio je gradonačelnik.

U ime Srednje strukovne škole ugovor je danas potpisao ravnatelj Miroslav Antolčić koji je istaknuo da je ovo nastavak jedne lijepe priče koju je započeo njegov prethodnik, ravnatelj Stjepan Kos.

-On je imao viziju sa gradonačelnikom osigurati na neki način građanima prostor za rekreaciju i za sport- Gradske bazene o kojima su maštale generacije i generacije prije nas. Ja se sjećam svojih srednjoškolskih dana, uvijek smo morali u Zagreb na bazene. S te strane mi je drago da je Srednja škola dio nastavka te priče i da smo u suradnji sa Županijom i županom Stjepanom Kožićem uspjeli osigurati mogućnost nastavka izgradnje tih vanjskih bazena- izjavio je Antolčić.

bazeni2bazeni3bazeni4bazeni5