Grad Velika Gorica

Vijesti

Gorica TV: Stožer Civilne zaštite - 31.03.2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim danom na području Velike Gorice evidentirano je 17 oboljelih od korona virusa te još troje iz susjednih općina.


Nažalost, od navedenih 17 osoba, jedna osoba je preminula. Iz Stožera su izvijestili da je riječ o 84-godišnjoj osobi, inače onkološkom bolesniku.

-Već smo istaknuli kako velikogorički Dom zdravlja radi u svom gotovo punom kapacitetu, a sve što je potrebno možete obaviti putem telefona, preko svog liječnika opće medicine. U slučaju hitnih slučajeva i preopterećenja linije 112 možete zvati brojeve 194 ili 01 6223 045- naglasili su iz Stožera.

Velikogorička policijska postaja ne radi sa strankama no sve što morate znati o izdavanju ili produženju vaših dokumenata možete postaviti upit na pitanja@mup.hr ili telefonom 01/ 3788 541.

Gradski Stožer podsjetio je da trgovine, ljekarne i pošta rade svakog dana od 8 do 17 sati.

-Velikogorički komunalni sustav funkcionira redovito, jedino su zatvorene blagajne u komunalnom centru. Plaćanja možete obaviti internetom, a u slučaju da to niste u mogućnosti tolerirat će se kašnjenje u plaćanju- još su jednom napomenuli iz Stožera.

Odvoz otpada iz kućanstava traje neometano, a od drugim novostima iz VG Čistoće izvijestio je direktor Ivan Rak.

-Kao što ste već informirani preko lokalnih medija, od 24. ožujka zatvorena su reciklažna dvorišta u Velikoj Gorici i u Mraclinu. Zahvalio bi se svim korisnicima koji imaju razumijevanja za ovakav režim rada jer svi shvaćamo da je trenutno teško razdoblje i da moramo spriječiti svaku potencijalnu mogućnost zaraze. Oni korisnici koji stvarno moraju odvesti svoj otpad i ne mogu ga odložiti nigdje drugdje, a naravno ne želimo da ga odlože u prirodi, imaju mogućnost doći na odlagalište neopasnog otpada u Mraclinu ispred kojega su postavljena dva velika kontejnera u koje mogu taj svoj otpad odložiti bez kontakta sa zaposlenicima VG Čistoće- rekao je direktor Rak.