- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

VG Vodoopskrba otvorila 100 milijuna kuna vrijedan natječaj gradnje novog pročistača otpadnih voda

Posted By Gorica.hr On 28.02.2020. @ 11:35 In Vijesti | Comments Disabled

procistac [1]VG Vodoopskrba raspisala je javni natječaj za gradnju srca projekta Aglomeracije Velika Gorica – gradnju pročistača otpadnih voda.

Projektiranje i rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnja nadzorno upravljačkog sustava, projekt je procijenjene vrijednosti 97 milijuna kuna (plus PDV) koji bi kroz tri godine trebao donijeti novi pročistač otpadnih voda kapaciteta 74 tisuće ES (ekvivalent stanovnika) i trećeg stupnja pročišćavanja. Postojeći pročistač otpadnih voda pušten je u rad daleke 1973. godine s kapacitetom 35 tisuća ES.

- Financiranje gradnje osigurano je s 69% sredstava iz EU fondova, tu su i sredstva Hrvatskih voda odnosno države, a mi smo s 9%. Gorici kao rastućem gradu treba kapacitet 60 tisuća ES, no za buduća vremena gradi se 74 tisuća ES. Dobit ćemo suvremen uređaj koji će biti tehnologije visoke razine, a od postojećeg pročistača ostat će 20% jer je potrebno i za vrijeme gradnje da dva postojeća bazena budu u funkciji – za VGdanas rekao je Tomislav Jelisavac, direktor VG Vodoopskrbe koji se s obzirom na postojeće natječaje u drugim gradovima očekuje više ponuda.

Ovaj natječaj obuhvaća projektiranje (idejni projekt – izmjena/dopuna ako je nužno, glavni projekt, izvedbeni projekt, projekt izvedenog stanja), ishođenja odobrenja i dozvola, izgradnju uređaja i instaliranje nadzornog upravljačkog sustava, puštanje uređaja u pogon te obuku osoblja. Rok za dostavu ponuda je 14. travnja, a kada dođe do potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem radova isti će imati rok od 36 mjeseci da novi pročistač pusti u pogon.

- Oformili smo tim tehnologa, ekonomista i pravnika unutar tvrtke koji će se baviti pročistačem i odgovaranjem na pitanja zainteresiranih izvođača, sve kako bi proces uspješno proveli i dobili kvalitetnog izvođača – dodaje Jelisavac uz napomenu i kako su u završetku izvedbeni projekti za kanalizacijsku mrežu te s dolaskom stabilnih vremenskim prilika očekuje se početak polaganja 145 km cjevovoda.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/02/vg-vodoopskrba-otvorila-100-milijuna-kuna-vrijedan-natjecaj-gradnje-novog-procistaca-otpadnih-voda/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/procistac6.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal