Grad Velika Gorica

Vijesti

Uključite se u ZMAG-ov projekt EdUTOPIJA 21

Edutopija21U sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, u subotu 1. veljače započet će obrazovni program za održivi razvoj namijenjen građanima Velike Gorice.

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost potiče umrežavanje i suradnju škola, organizacija civilnog društva i lokalne zajednice s ciljem osmišljavanja, pokretanja i provođenja suradničkih inicijativa i projekata koji doprinose poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Jedan dio projekta posvećen je obrazovnim modulima za odrasle kroz koje će se razvijati interdisciplinarne vještine učitelja i nastavnika, zaposlenika udruga civilnog društva, djelatnika javne uprave i zainteresiranih građana za stvaranje dugoročne suradnje škola i lokalne zajednice za održivi razvoj.

Upravljanje projektnim procesima, mapiranje potencijalnih donatora, identifikacija potencijalnih suradnika i razrada komunikacijskih strategija jednako su korisne menadžerske vještine za djelatnike u obrazovnim ustanovama i lokalnoj upravi, kao i za privatne poduzetnike ili članove civilnih inicijativa, nezaposlene osobe i druge. Kroz program obrazovanja sudionici će naučiti što je održivi razvoj i kako prepoznati postojeće potencijale za održivi razvoj u lokalnoj zajednici. Također, naučit će planirati moguće ciljeve održivog razvoja u lokalno zajednici, provesti timsko istraživanje zajednice, identificirati potencijalne suradnike te ovladati raznim metodama i procesima, kao što su projektno planiranje, integrativno pregovaranje, crowdfunding, zagovaranje uvođenja promjena za održivi razvoj, osmišljavanje ključnih poruka, izrada plana komunikacijskih aktivnosti…

Obrazovni program uključuje sedam poludnevnih radionica koje će se održavati u Velikoj Gorici od veljače do srpnja te je besplatan za sve polaznike. Broj polaznika je ograničen, a prednost pri upisu imaju djelatnici i roditelji učenika osnovnih škola s područja Velike Gorice, djelatnici lokalne uprave i samouprave, kao i članovi civilnih inicijativa i lokalni poduzetnici. Svi polaznici dobit će potvrdnice o sudjelovanju u programu.

EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost je projekt udruge ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) koji se provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i sedam škola na području Velike Gorice: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Lukavec, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Dubranec, OŠ Vukovina – PŠ Rakitovec i OŠ Vukovina. Projekt je financiran kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH kroz Poziv „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“ te Grad Velika Gorica.