- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Nakon četvrt stoljeća prvi automobili prošli kroz prolaz na Plesu

Posted By Gorica.hr On 24.01.2020. @ 23:08 In Vijesti | Comments Disabled

pleso1 [1]Gradska četvrt Pleso od danas je ponovno povezano sa Zračnom lukom prolazom koji je zbog sigurnosnih razloga bio zatvoren od 1996. godine.

- Danas imamo simbolično otvaranje, koje ima svoju produktivnu vrijednost u smislu kvalitete života, tako da ovo ima i sociološku vrijednost, jer se ruše barijere- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, zahvalivši se Međunarodnoj zračnoj luci na simbiozi.

-Vi znate da smo mi omogućili promet servisnom cestom kroz koncesijsko područje kako bi se moglo komunicirati sa Zagrebom i Velikom Goricom, dok smo prije nekoliko tjedana obnovili i tu prometnicu. Ovaj današnji čin čekali smo jako dugo godina da otvorimo ova vrata. Hvala Plešanima i Plešankama, hvala inicijativi “Pleso nije geto” i svim suradnicima koji su ovo omogućili- poručio je gradonačelnik.

David Gabelica iz Međunarodne zračne luke istaknuo je kako je ovo primjer dobre suradnje s lokalnom zajednicom.

-Nakon gotovo četvrt stoljeća, s ponosom mogu reci kako smo ostvarili nas cilj. Punih 25. godina Plešani, kao i svi ostali stanovnici grada Velike Gorice čekali su otvaranje ovog prolaza sa MZLZ. Ovim putem, u ime svih Plesana i svoje osobno ime, želim se zahvaliti čelnim ljudima grada Velike Gorice i predstavnicima MZLZ što su prihvatili naše prijedloge i zajedničkim trudom omogućili nam lakši pristup Zračnoj luci. Zahvaljujem se vijećnicima Gradske četvrti, inicijativi građana “Pleso nije geto” svim Plešanima i Plešankama koji su doprinijeli u ostvarenju ovog cilja koji će nam sigurno biti od velike koristi-poručio je Perković.

- Većina naših djelatnika su građani Velike Gorice, a kad su građani sretni, onda su nam sretni i djelatnici i sve ide bolje. Nadam se da će se suradnja i dalje nastaviti u ovom smjeru- kazao je Gabelica.

Otvaranju prolaza svjedočili su sami mještani Plesa, ispred kojeg je zahvalu uputio predsjednik Mjesnog odbora Slavko Perković.

pleso2 [2]pleso3 [3]pleso4 [4]pleso5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/01/nakon-cetvrt-stoljeca-prvi-automobili-prosli-kroz-prolaz-na-plesu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pleso13.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pleso21.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pleso31.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pleso41.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pleso5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal