Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad Velika Gorica i UNICEF nastavljaju uspješnu suradnju i u 2020. godini

graduprava11Obnovom Sporazuma o suradnji u 2020. godini nastavlja se uspješna suradnja između Grada Velike Gorice, gradskih tvrtki VG Čistoća i VG Vodoopskrba i UNICEF-a. Sporazum su potpisali Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Dražen Barišić, gradonačelnik Grada Velike Gorice, Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće i Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

Ova je suradnja započela početkom 2019. godine i realizirana je slanjem zajedničkog poziva korisnicima usluga gradskih komunalnih tvrtki za podršku UNICEF-ovim programima. Tako je u proteklih 12 mjeseci ostvareno 420 donacija te je prikupljeno 27.000 kuna koje je UNICEF uložio u opremanje Banke humanog mlijeka.

Povodom obnove suradnje gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić rekao je: „Suradnja UNICEF-a i Grada Velike Gorice logičan je nastavak zajedničkih nastojanja u provedbi projekata i aktivnosti koji poboljšanju uvjete odrastanja djece. Hvala UNICEF-u na svim inicijativama, hvala našim gradskim tvrtkama, a najveća hvala svim našim sugrađanima koji su svojim donacijama pridonijeli opremanju Banke humanog mlijeka. Vjerujem da ćemo i u budućnosti uspješno provoditi zajedničke projekte kojima se ostvaruju prava djece, posebno one djece koja trebaju aktivnu podršku i pomoć zajednice u kojoj odrastaju.“

Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku zahvalila je na donacijama i sveukupnoj podršci Grada i građana Velike Gorice: „Ovaj nam sporazum omogućuje da i dalje zajednički doprinosimo dobrobiti djece u Hrvatskoj, posebice onim najranjivijim skupinama koja najviše trebaju našu pomoć. Od srca zahvaljujem svim građankama i građanima Velike Gorice što prepoznaju i podržavaju naš rad te Gradu i gradskim tvrtkama na uspješnoj suradnji kojom pomažu promicanje dječjih prava i unaprjeđenje kvalitete života djece u Hrvatskoj.”
S ciljem osnaživanja roditelja i odgojitelja, UNICEF je na području Grada Velika Gorica do sada educirao timove dječjih vrtića Ciciban, Velika Gorica, Žirek i Lojtrica za provedbu besplatnih radionica za roditelje „Rastimo zajedno”, dok dječji vrtić Žirek provodi program „Rastimo zajedno Plus”, za roditelje najmlađe djece s teškoćama u razvoju.

Stručnjaci iz Centra za socijalnu skrb Velika Gorica sudjeluju u ciklusu edukacija za kvalitetno vođenje slučaja i provedbu učinkovitih intervencija s obiteljima u riziku.
UNICEF podržava rad Udruge udomitelja „Toplo srce”, a udomiteljima djece mlađe od 3 godine osigurana je mogućnost dodatne financijske potpore za nabavu dječje opreme u iznosu od 5.000,00 kn po djetetu u suradnji sa Zakladom „Hrvatska za djecu”.