- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Miholje u Kozjači

Posted By Gorica.hr On 30.09.2019. @ 12:05 In Vijesti | Comments Disabled

kozjaca1 [1]Mještani Kozjače, njihovi gosti, ali i stanovnici susjednih naselja jučer su zajedno obilježili Miholje što je u ovom malom breškom selu ujedno i Dan mjesta.

Sve je otpočelo u 11:00 sati svetom misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Misu je slavio vlč. Siniša Blatarić, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko kojoj pripada i ovo mjesto.

Po završetku svete mise otpočela je svečana sjednica vijeća mjesnog odbora Kozjača, nakon čega su zaplesali članovi Folklornog ansambla Šiljakovina izazvavši ovacije publike, a potom su nastupila sa recitacijama djeca iz OŠ Kozjača.

- Grad daje punu podršku našem prekrasnom selu Kozjača i lijepo je bilo danas čuti zadovoljne mještane zbog svega napravljenog. Obveza nam je i dalje nastaviti s ulaganjima i podizanjem kvalitete života ovoga kraja-rekao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je na proslavu stigao ispred Grada Velike Gorice.

Mještane je pozdravio i član MO-a Josip Jerleković, ujedno i gradski vijećnik.

- Unatrag sedam godina organiziramo dan mjesta i fala Bogu vrijeme nas je danas poslužilo. Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih 6-7- godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu-rekao je Jerleković dodavši kako je u tom razdoblju uređen lovački dom, društveni dom te sportski dom u Kozjači.

Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi, uređene su prilazne stepenice kako bi učenici imali što bolje uvjete-dodao je Josip Jerleković.

Najveći nedostatak, kao i u većini turopoljskih naselja, upravo je nedostatak kanalizacije, no u Mjesnom odboru ističu kako su svjesni da je u pripremi projekt druge faze Aglomeracije koja bi trebala obuhvatiti i radove u Kozjači.
-Od manjih zahtjeva plan nam je do kraja mandata asfaltirati nogometno igralište i sanirati još dvije ulice u naselju. Ovo Je mjesto u kojem vrijedi ostati i mladi ovdje imaju perspektivu-sigurno je poručio Josip Jerleković.

Nakon svečane sjednice druženje se nastavilo uz prigodni program koji su pripremili učenici OŠ Kravarsko te domaće specijalitete za sve goste.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2019/09/miholje-u-kozjaci-4/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kozjaca16.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal