Grad Velika Gorica

Vijesti

Miholje u Kozjači

kozjaca1Mještani Kozjače, njihovi gosti, ali i stanovnici susjednih naselja jučer su zajedno obilježili Miholje što je u ovom malom breškom selu ujedno i Dan mjesta.

Sve je otpočelo u 11:00 sati svetom misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Misu je slavio vlč. Siniša Blatarić, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko kojoj pripada i ovo mjesto.

Po završetku svete mise otpočela je svečana sjednica vijeća mjesnog odbora Kozjača, nakon čega su zaplesali članovi Folklornog ansambla Šiljakovina izazvavši ovacije publike, a potom su nastupila sa recitacijama djeca iz OŠ Kozjača.

- Grad daje punu podršku našem prekrasnom selu Kozjača i lijepo je bilo danas čuti zadovoljne mještane zbog svega napravljenog. Obveza nam je i dalje nastaviti s ulaganjima i podizanjem kvalitete života ovoga kraja-rekao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je na proslavu stigao ispred Grada Velike Gorice.

Mještane je pozdravio i član MO-a Josip Jerleković, ujedno i gradski vijećnik.

- Unatrag sedam godina organiziramo dan mjesta i fala Bogu vrijeme nas je danas poslužilo. Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih 6-7- godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu-rekao je Jerleković dodavši kako je u tom razdoblju uređen lovački dom, društveni dom te sportski dom u Kozjači.

Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi, uređene su prilazne stepenice kako bi učenici imali što bolje uvjete-dodao je Josip Jerleković.

Najveći nedostatak, kao i u većini turopoljskih naselja, upravo je nedostatak kanalizacije, no u Mjesnom odboru ističu kako su svjesni da je u pripremi projekt druge faze Aglomeracije koja bi trebala obuhvatiti i radove u Kozjači.
-Od manjih zahtjeva plan nam je do kraja mandata asfaltirati nogometno igralište i sanirati još dvije ulice u naselju. Ovo Je mjesto u kojem vrijedi ostati i mladi ovdje imaju perspektivu-sigurno je poručio Josip Jerleković.

Nakon svečane sjednice druženje se nastavilo uz prigodni program koji su pripremili učenici OŠ Kravarsko te domaće specijalitete za sve goste.