- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Zagrebačka u novom ruhu od križanja s Kolodvorskom do Dobriline

Posted By Gorica.hr On 28.08.2019. @ 23:35 In Vijesti | Comments Disabled

zagrebacka [1]Glavna velikogorička prometnica, Zagrebačka ulica, od raskrižja s Kolodvorskom i Ulicom Hrvatske bratske zajednice, tijekom ljetnih mjeseci prošla je kroz kompletnu rekonstrukciju, a razmišlja se i o novoj prometnoj regulaciji koja bi bila uvjetovana novim prometnim rješenjem.

Naime, završeni su radovi na obnovi 560 metara ceste koja je tako dobila 5.400 m² novog asfalta, a obavljeni radovi obuhvaćali su presvlačenje ulice od početka križanja sa Ulicom HBZ do križanja sa Ulicom dr. Jurja Dobrile, i to u punom profilu, tj. sa dvije prometne trake širine 7 metara i biciklističkom stazom širine dva metra, a presvlačenje je zahvatilo i autobusne stanice.

Iako je spomenuti dio Zagrebačke ulice sada u novom ruhu, gradonačelnik Dražen Barišić tijekom današnjeg obilaska radova na malom rotoru na parkiralištu iza osnovne škole Eugena Kumičića spomenuo je potencijalnu izgradnju rotora upravo na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske ulice.

-Promišljamo i kako omogućiti dvosmjerni promet u toj ulici, no to je puno šira strategija razvoja prometa u Velikoj Gorici. Promišljamo o tome da bi na dijelu križanja Zagrebačke, Kolodvorske i HBZ-a mogli napraviti kružni tok- otkrio je gradonačelnik Barišić.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2019/08/zagrebacka-u-novom-ruhu-od-krizanja-s-kolodvorskom-do-dobriline/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/zagrebacka3.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal