Grad Velika Gorica

Vijesti

Zagrebačka u novom ruhu od križanja s Kolodvorskom do Dobriline

zagrebackaGlavna velikogorička prometnica, Zagrebačka ulica, od raskrižja s Kolodvorskom i Ulicom Hrvatske bratske zajednice, tijekom ljetnih mjeseci prošla je kroz kompletnu rekonstrukciju, a razmišlja se i o novoj prometnoj regulaciji koja bi bila uvjetovana novim prometnim rješenjem.

Naime, završeni su radovi na obnovi 560 metara ceste koja je tako dobila 5.400 m² novog asfalta, a obavljeni radovi obuhvaćali su presvlačenje ulice od početka križanja sa Ulicom HBZ do križanja sa Ulicom dr. Jurja Dobrile, i to u punom profilu, tj. sa dvije prometne trake širine 7 metara i biciklističkom stazom širine dva metra, a presvlačenje je zahvatilo i autobusne stanice.

Iako je spomenuti dio Zagrebačke ulice sada u novom ruhu, gradonačelnik Dražen Barišić tijekom današnjeg obilaska radova na malom rotoru na parkiralištu iza osnovne škole Eugena Kumičića spomenuo je potencijalnu izgradnju rotora upravo na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske ulice.

-Promišljamo i kako omogućiti dvosmjerni promet u toj ulici, no to je puno šira strategija razvoja prometa u Velikoj Gorici. Promišljamo o tome da bi na dijelu križanja Zagrebačke, Kolodvorske i HBZ-a mogli napraviti kružni tok- otkrio je gradonačelnik Barišić.