Grad Velika Gorica

Obavijesti

Plivački programi za djecu i umirovljenike na gradskom bazenu

bazenGradski bazen Velika Gorica u sklopu svog rada nastavlja sa organizacijom plivačkih programa za djecu i umirovljenike i to:

• Bebe ribe za djecu od 1 – 5 godina
• Bebe vidre za djecu od 3 – 5 godina
• Mala škola plivanja za djecu od 5 – 12 godina
• Tečaj učenja plivanja za djecu od 5 – 12 godina
• Usavršavanje plivanja za plivače do 15 godina
• Korektivno vježbanje za umirovljenike

Programi kreću 2. rujna 2019. godine, a upisi se vrše na mail: bazen@srcvg.hr . Sve dodatne informacije o programima mogu se pogledati na web stranici: www.bazenvg.hr i na tel: 01/4844287.

Bebe ribe za djecu od 1 – 5 godina

Program se odvija u malom bazenu. Uključen je jedan od roditelja koji u suradnji s voditeljem provodi vježbe privikavanja na vodu. Na taj način postiže se maksimalan individualni pristup svakom djetetu. Zbog velike razlike u motoričkom, spoznajno-intelektualnom i emocionalnom razvoju djece u rasponu od 1-3 godine, nije moguć grupni rad. Cilj programa je privikavanje djece na vodeni medij, stvarajući osjećaj ugode na svakom satu.

Bebe vidre za djecu od 3 – 5 godina

Program se provodi u malom bazenu. Uz asistenciju roditelja, voditelj provodi metodske postupke za usvajanje elemenata plivačke vještine, kao što su vježbe disanja, plutanja, klizanja na vodi, ronjenja itd. U toj dobi već je moguć kraći grupni rad. Veći dio sata ipak još uvijek roditelj u suradnji s voditeljem poštuje individualne karakteristike svoga djeteta. Cilj programa je usvajanje osnovnih elemenata plivačke vještine (plutanje, klizanje na vodi, ronjenje itd.). Održavanje na vodi vlastitom tehnikom.

Mala škola plivanja za djecu od 5 – 12 godina

U malom bazenu se provode metodski postupci usvajanja strukture leđne i kraul tehnike plivanja, te vježbe sigurnosti na vodi kako bi polaznici programa počeli plivati u velikom bazenu. Cilj programa je priprema za plivanje u dubokom bazenu odnosno za program usavršavanja plivanja.

Tečaj učenja plivanja za djecu od 5 – 12 godina

Program se odvija u malom bazenu. Provode se vježbe za usvajanje plivačke vještine nakon čega slijedi tranzitivno testiranje nakon kojeg se može djecu preseliti iz grupe ovisno o napretku. Na zadnjem satu na kojem su prisutni i roditelji, provodi se finalno testiranje na kojem roditelji mogu dobiti informacije o nastavku edukacije. Cilj programa je da djeca nauče osnovne elemente plivanja, odnosno da ih se osposobi da vlastitom tehnikom otplivaju cijelu dužinu bazena (25 m).

Usavršavanje plivanja za plivače do 15 godina

U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u dubokom bazenu. Namijenjen je svima koji žele naučiti razne tehnike plivanje, te pravilno disanje koje je preduvjet ispravnog plivanja. Voditelj provodi plivačke vježbe uz pomoćne rekvizita, te vježbe usavršavanja znanja plivanja.

Korektivno vježbanje za umirovljenike

U programu mogu sudjelovati plivači jer se program odvija u malom bazenu. Namijenjen je svima koji imaju potrebu za rekreacijskim ili rehabilitacijskim vidom korektivnog vježbanja u vodi. Voditelj provodi korektivne vježbe za poboljšanje općeg stanja, te vježbe prema individualnim potrebama.