Grad Velika Gorica

Vijesti

OŠ Nikole Hribara: Krenuli radovi obnove vrijedni 22 milijuna kuna

hribar1Najveća osnovna škola u Velikoj Gorici – OŠ Nikole Hribara, krenula je u veliku energetsku obnovu te će sljedećih mjeseci biti veliko gradilište kako bi školu izgrađenu 1983. godine uveli u 21. stoljeće.

Pred sam početak radova “staru” školu obišao je i gradonačelnik Dražen Barišić, sa zamjenikom Krešimirom Ačkarom i suradnicima, te pritom i rekao kako opseg radova najbolje najavljuje i sama visina ulaganja od velikih 22 milijuna kuna.

- Tim sredstvima, od kojih je 36% iz Europskog fonda za regionalni razvoj, škola će dobiti novi energetski oblik. Rekonstrukcija obuhvaća novu vanjsku ovojnicu, krovište, stolariju, ali i strojarstvo sa sustavima ventilacije u svim učionicama – nabraja gradonačelnik kako će škola u potpunosti izgledati moderno i novo.

Uz svježi izgled mnogo se mijenja i u postrojenjima koja će osigurati bolje uvjete za boravak u školi, kao što je klimatizacijski sustav s rekuperatorima zraka i ventilacijom u svim učionicama i sportskoj dvorani, a u konačnici se energetskom obnovom štedi na energentima.

- Ovaj objekt troši gotovo 900 tisuća kuna godišnje na energente, a uštede će nakon radova biti 76% i ova uložena sredstva će u 15 godina se isplatiti – pojašnjava gradonačelnik kako će uz bolje materijalne uvjete škola imati prirodnije i zdravije okruženje za boravak i učenje.

Upravo započeti radovi u svom glavnom dijelu potrajat će do početka školske godine, no u cijelosti završiti u listopadu.

- Nadamo se da će radovi biti na vrijeme izvedeni kako bi školski proces započeo normalno u rujnu, a preostali radovi, koji neće ometati školski proces, će biti izvedeni do kraja 10 mjeseca – rekao je gradonačelnik Barišić.

Uz ove radove energetske obnove OŠ Nikole Hribara ovih dana započet će i radovi na obnovi Osnovne škole Vukovina.

hribar2