Grad Velika Gorica

Vijesti

‘Radna’ subota goričkog Savjeta mladih

mladi1Što je Savjet mladih, koji je njegov djelokrug, zadaci i primjena- o tome su danas u Vijećnici POU govorili predstavnici Udruge gradova u sklopu trosatne edukacije namijenjene članovima Savjeta mladih te pripadnicima drugih udruga i institucija sa sličnom tematikom.

“Cilj nam je educirati članove o tome koje su njihove zadaće u sklopu lokalne i regionalne samouprave, kako utjecati na donošenje odluka i koji im je djelokrug rada. To su stvari koje mladi ne prolaze kroz formalno obrazovanje a važne su jednom kad se uključe u rad Savjeta”, govori organizator Mario Želuček.

Program Obuke sastoji se tri modula: Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih. “Pri izradi programa obuke nismo se rukovodili isključivo teorijom i zakonskim odredbama već smo željeli osigurati trajnu platformu za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih, i brojnih organizacija koje rade s mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama”, kažu organizatori.

Uz domaćine, gorički Savjet mladih, edukacija je u Gorici okupila mlade iz Općine Jakovlje, Križa i Grada Zagreba.

“Nadamo se današnjom manifestacijom potaknuti mlade na još kvalitetniji rad, da se uključe u procese odlučivanja i organizacije”, govori nam predsjednica goričkog Savjeta mladih, Kristina Klarić.

Dodajmo kako se ove obuke provode od sredine 2015. godine, a do sad je održano 47 obuka sa 800-injak sudionika, od kojih 148 članova Savjeta mladih.

mladi2