Grad Velika Gorica

Vijesti

Potpisan ugovor o suradnji između UNICEF-a i Grada Velike Gorice

unicef1Grad Velika Gorica te tvrtke VG Čistoća i VG Vodoopskrba potpisali su sporazum kojim će podupirati UNICEF-ove aktivnosti na dobrobit djece. Cilj suradnje Grada i gradskih tvrtki s UNICEF-om je promocija udomiteljstva i zaštita prava na život, a građane će se o tome informirati kroz prigodne letke koji će im pristići na kućnu adresu.

-Vrlo važan događaj za Veliku Goricu, kao grad koji je osvješten i senzibiliziran prema najmlađima. Nastojimo stvoriti okolnosti da se u našem gradu obitelji ugodno osjećaju, da ostanu ovdje, da od rođenja do duboke starosti život provedu u Velikoj Gorici, a jedan od glavnih uvjeta je da u toj brzi budemo fokusirani na same obitelji, posebno na djecu- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

UNICEF sustavno provodi različite programe za podršku roditeljstvu, pa je tako educirao timove dječjih vrtića Ciciban, Velika Gorica, Žirek i Lojtrica za provedbu besplatnih radionica za roditelje naziva “Rastimo zajedno”, dok DV Žirek provodi program “Rastimo zajedno Plus”, za roditelje najmlađe djece s poteškoćama u razvoju.

-U Velikoj Gorici provode se brojni programi za podršku roditeljima i djeci te me raduje što će ova suradnja od sada biti dvosmjerna. Nadamo se da će naša suradnja ovim sporazumom dobiti novi zamah i nove dosege, kako bi što više građana bilo informirano o potrebama nezaštićene djece u Hrvatskoj, djece koja ne žive unutar obitelji te nemaju adekvatnu skrb u najranijoj dobi- istaknula je predstavnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković.

Gradonačelnik je zahvalio direktoru VG Čistoće i VG Vodoopskrbe koji kao trgovačka društva doprinose društvenoj osviještenosti te što su se uključili u ovaj projekt.

-Naglasio bih da je nama u Čistoći zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu, rado ćemo informirati građane o aktivnostima UNICEF-a, svakom našem korisniku stići će letak s UNICEF-ovim aktivnosti i programima, na koje će se onda moći građani i odazvati te dati svoj doprinos za pomoć najmlađima- poručio je direktor VG Čistoće Ivan Rak

Simbolično, Ivković je gradonačelniku te zamjeniku, kao i direktorima VG Čistoće i VG Vodoopskrbe uručila platnene lutkice ‘Seka i braco’ koje predstavljaju svu djecu u Hrvatskoj koje trebaju obitelj, a napravile su ih osobe treće dobi te je svaka unikatna. Gradonačelnik Barišić istaknuo je kako će Gradska uprava otkupiti 50 takvih lutkica, kako bi doprinijeli ovoj akciji.

-Nadamo se da će na području Velike Gorice biti više udomitelja, posebno najmlađe djece, voljeli bismo da niti jedno dijete do sedam godina ne mora biti smješteno u ustanovu za skrb, već u toplini obiteljskog doma- poručila je Ivković.

unicef2