Grad Velika Gorica

Vijesti

Najdugovječnija sportska manifestacija u gradu ide dalje

tur1Jučerašnje hladno i kišno vrijeme spriječilo je službeno predstavljanje 27. izdanja Turopoljske trke na Športsko-rekreacijskom centru, no Goričani i brojni gostujući trkači će na startne linije sigurno stati 26. svibnja, poruka je predstavljanja najdugovječnije sportske manifestacije u gradu koje su organizatori Maraton klub Velika Gorica održali s vodstvom Grada.

- Trka je već sada al pari nogometu, i dugo, dugo godina jedan je od najmasovnijih sportskih pa i društvenih događaja u našoj Velikoj Gorici. Svake godine je bila sve masovnija, sve više i više je bilo natjecatelja iz doslovce cijeloga svijeta, a ono što nas veseli sve zajedno je da je od ove godine i svih ovih godina utrka sve kvalitetnija na način da ima više utrka, a ne samo jednu ili dvije. Ove godine će ih biti pet no najviše nas veseli da vidimo vas djecu, da vas vidimo u vašim klupskim majicama i obilježjima ali i da znamo da smo vam omogućili da možete sportski živjeti- kazao je u ime Grada kao generalnog pokrovitelja utrke, gradonačelnik Dražen Barišić.

U ime Maraton kluba, obratio se predsjednik Darko Batković te zahvalio Gradu na podršci, te potvrdio da sve teče prema uobičajenom planu.

- Same prijave počele su prije tjedan dana, idu jednim uobičajenim tempom, do danas imamo stotinjak prijavljenih trkača – kazao je Batković.

Kako je dalje istaknuo Batković, sama utrka sastoji se od pet trka; utrke osoba s invaliditetom i zainteresiranih građana, dječje utrke, utrke na pet kilometara, polumaratona i od prije dvije godine jednu vrlo uspješnu utrku- utrku vatrogasaca koja nije lokalnog karaktera već je na prepoznatljiva na nivou Republike Hrvatske te je jedna utrka koja je odmah u startu doživjela veliki uspjeh.

Ništa bez „Maratonaca“

U prostoriji Gradske uprave danas su sjedili i državni prvaci poput Nine Vuković koja je prvakinja Hrvatske na 800 metara u dvorani. Maratonci su nedavno u Labinu osvojili Državno prvenstvo mlađih kadetkinja, i ne samo da su osvojili nego je od 95 natjecatelja koji su se natjecali među prvih 13 čak šest članova MK Velika Gorica, što je izniman uspjeh i pokazatelj da se u klubu dobro radi.

Upravo će mladi trkači Maraton kluba u svojim majicama i obilježjima kluba biti svojevrsna maskota te zaštitni znak velike Turopoljske trke.

-Posebno mi je drago što imamo brojne naše najmlađe sugrađane koji djeluju kroz MK Velika Gorica i upravo ste vi jedan važan kotač da Gorica ima status grada sporta. Vi dajete jedan velik obol i doprinos tome. Ja sam siguran da će Zajednica sportskih udruga i njezina tijela prepoznati rad Maraton kluba i da već ove godine, obzirom da smo pozamašno povećali financijska sredstva u Zajednici sportskih udruga, da će prepoznati vaš rad i vaše rezultate i da ćete dobiti veća sredstva- rekao je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Grad je generalni pokrovitelj Turopoljske trke, najdugovječnije sportske manifestacije u gradu i tu možete očekivati i financijska sredstva, i ona infrastrukturna, da i ovu trku održimo na visokoj razini kao i sve do sada, zaključio je Kolarec.

tur2