- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Lomnički vatrogasci od sada će na intervencije novim vozilom

Posted By Gorica.hr On 04.03.2019. @ 14:20 In Vijesti | Comments Disabled

lomn1 [1]Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Lomnica od ovoga tjedna na raspolaganju imaju novo vozilo. Nakon što je sredstvima Vatrogasne zajednice i Grada Velike Gorice novo navalno vozilo stiglo u Turopolje sada će bolju opremu imati i Lomničani kojima je vozilo predano na svečanoj 129. skupštini koja je održana ove subote.

DVD Donja Lomnica broji preko 150 članova s 25 operativnih dobrovoljnih vatrogasaca koje se poziva na potrebite intervencije, a od kojih su u posljednje vrijeme posebno učestale one za požare otvorenog tipa.

- S dolaskom toplog vremena ljudi na svojim poljima pale korov i travu, a takvi požari lako izmaknu kontroli i sve više djelujemo na takvim intervencijama. Tako nastupamo kao ispomoć profesionalnim vatrogascima, a ovo tzv. mini-navalno vozilo je ono najbolje što nam treba da možemo djelovati po svim terenima – rekao je Ivica Stepanić, predsjednik Društva.

Kroz godinu će se vozilo dograditi i visokotlačnim modulom, a uoči velike obljetnice 130 godina rada i djelovanja DVD-a ovakvu donaciju vide kao pohvalu za dobar rad lomničkih vatrogasaca. Upravo je to istaknuo i dogradonačelnik Krešimir Ačkar koji je uz predsjednika gradske vatrogasne zajednice Dalibora Mrakovčića bio na primopredaji vozila.

- Program nabave vozila koji je pokrenula Vatrogasna zajednica prije 4 godine nastavljen je i ovdje, Donja Lomnica je jedan od najstarijih i najaktivnijih vatrogasnih društava našeg grada i samim svojim kvalitetnim radom su zaslužili da ovo vozilo dođe u njihove ruke – rekao je Ačkar na primopredaji vozila.

lomn2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2019/03/lomnicki-vatrogasci-od-sada-ce-na-intervencije-novim-vozilom/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/lomn1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/lomn2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal