Grad Velika Gorica

Vijesti

Lomnički vatrogasci od sada će na intervencije novim vozilom

lomn1Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Lomnica od ovoga tjedna na raspolaganju imaju novo vozilo. Nakon što je sredstvima Vatrogasne zajednice i Grada Velike Gorice novo navalno vozilo stiglo u Turopolje sada će bolju opremu imati i Lomničani kojima je vozilo predano na svečanoj 129. skupštini koja je održana ove subote.

DVD Donja Lomnica broji preko 150 članova s 25 operativnih dobrovoljnih vatrogasaca koje se poziva na potrebite intervencije, a od kojih su u posljednje vrijeme posebno učestale one za požare otvorenog tipa.

- S dolaskom toplog vremena ljudi na svojim poljima pale korov i travu, a takvi požari lako izmaknu kontroli i sve više djelujemo na takvim intervencijama. Tako nastupamo kao ispomoć profesionalnim vatrogascima, a ovo tzv. mini-navalno vozilo je ono najbolje što nam treba da možemo djelovati po svim terenima – rekao je Ivica Stepanić, predsjednik Društva.

Kroz godinu će se vozilo dograditi i visokotlačnim modulom, a uoči velike obljetnice 130 godina rada i djelovanja DVD-a ovakvu donaciju vide kao pohvalu za dobar rad lomničkih vatrogasaca. Upravo je to istaknuo i dogradonačelnik Krešimir Ačkar koji je uz predsjednika gradske vatrogasne zajednice Dalibora Mrakovčića bio na primopredaji vozila.

- Program nabave vozila koji je pokrenula Vatrogasna zajednica prije 4 godine nastavljen je i ovdje, Donja Lomnica je jedan od najstarijih i najaktivnijih vatrogasnih društava našeg grada i samim svojim kvalitetnim radom su zaslužili da ovo vozilo dođe u njihove ruke – rekao je Ačkar na primopredaji vozila.

lomn2