Grad Velika Gorica

Vijesti

DVD Buševec dobit će novu modernu zgradu

busevec1Na godišnjoj skupštini DVD-a Buševec održanoj u subotu, svečano je potpisan Ugovor o pravu građenja nove zgrade Vatrogasnog doma. Ovo je posljednja skupština koja se održava u staroj zgradi DVD-a. Kako to uvijek biva u Buševcu, udruženim snagama sve su Buševske udruge doprinijele organizaciji. Sudjelovalo je čak 35 vatrogasnih društava, sponzori društva koji su prepoznali njegov potencijal. Ponosni su bili i kumovi vatrogasne zastave Buševec – Franjo Trumbetaš i Zlatko Rožić.

Gradonačelnik Dražen Barišić ovom je prigodom svečano potpisao Ugovor o pravu građenja s DVD-om Buševec.

-Ovim činom počinje proces gradnje novog Vatrogasnog doma u Buševcu. To je još jedan korak u ukupnom opremanju i ulaganju u naše velikogoričke vatrogasne snage- izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predsjednik DVD-a Buševec ponosan je na svoje članstvo i s radošću iščekuje izgradnju nove moderne zgrade, kao i održavanje 120 obljetnice u rujnu 2020. godine.

-Povijesni je to događaj za naše društvo nakon godina pregovora s Gradom Velika Gorica. Sljedeće godine obilježit ćemo 120 godina postojanja svog društva, te tendencija ide u smjeru da nadolazeću obljetnicu održimo u novoj zgradi. Izrada studijske dokumentacije je u tijeku, a početak radova predviđen je za ljetne mjesece- rekao nam je Kristijan Horvačić, predsjednik DVD-a Buševec.

Ovdje su neumorni i mladi i stari vatrogasci. Mladež je na državnom vatrogasnom natjecanju u Zadru ostvarila najbolji rezultat od svih natjecatelja iz Zagrebačke županije. Dokaz koliko su vatrogasci ovog društva odani i vjerni je gospodin Stjepan Robić, koji 70 godina djeluje u DVD Buševec.

busevec2