Grad Velika Gorica

Vijesti

Atlantic Grupa Veliku Goricu prepoznala kao svoj dom

atlantic1U Velikoj Gorici je danas i službeno otvoren logističko distributivni centar Atlantic grupe . Investicija u izgradnji i opremanju vrijedna je 20 milijuna eura i realizirana je u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom Kamgrad, u roku od sedam mjeseci. Moderan objekt u industrijskoj zoni Meridijan 16 ima mogućnost dodatnog modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama. Ovaj objekt objedinjuje ukupne skladišne kapacitete Atlantic grupe na području Zagreba i središnji je logistički centar za hrvatsko tržište.

- Atlantic grupa je naš grad prepoznala kvalitetnim mjestom za svoju investiciju. Tom doista vrijednom investicijom dobivamo nova radna mjesta ali i podršku ukupnom gospodarstvu grada. Vjerujem da ćemo i dalje biti partneri kako smo od samog početka i krenuli. Siguran sam da Atlantic grupa prepoznaje interes uključivanja u lokalnu zajednicu kao što i mi prepoznajemo važnost njihovog dolaska u naš grad – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Kao primarni ciljevi gospodarske politike Grada Velike Gorice investicije su visoko pozicionirane zbog svoje važnosti za budući razvitak grada. Unazad nekoliko godina u Velikoj je Gorici pokrenut veliki investicijski ciklus što pokazuje svu raznovrsnost velikogoričkog gospodarstva i potencijala za poslovanje. U tu svrhu GVG pokrenu je brojne programe i aktivnosti, poput dodjele bespovratnih sredstava, osnovao potporne institucije i poduzetničke zone. Osim toga osigurane su i poticanje mjere kroz subvencije i olakšice investitorima gdje se komunalni doprinos umanjuje u rasponu od 10 do 90 posto, a komunalne naknade se oslobađaju poduzetnici ako prvi puta započinju obavljati proizvodnu djelatnost u visini od 100 % iznosa za prvu godinu, 50 % za drugi i 25 % za treću godinu.
Grad Velika Gorica uvela je institut „osobnog investicijskog pratitelja“ u cilju što bržeg rješavanja administrativnih prepreka. Njihova zadaća je pomaganje investitorima u ishođenju potrebne dokumentacije te u aktivnostima koje bi dovele do ostvarenja planirane investicije u najkraćem mogućem roku.

atlantic2atlantic3atlantic4atlantic5