Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Predsjednica se u Gorici susrela s gradonačelnicima, braniteljima i POT-om

pred1Drugog dana posjeta Zagrebačkoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, danas je boravila u Velikoj Gorici gdje je u Pučkom otvorenom učilištu održala sastanak s gradonačelnicima Gorice i Jastrebarskog, te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak.

- Svaki dolazak predsjednice Republike Hrvatske predstavlja čast za građanstvo i grad, u ovome slučaju našu Veliku Goricu. Predsjednica zapravo često dolazi i prolazi, ali uglavnom to ide prema zračnoj luci, no ovo su konstruktivni i poslovni razgovori kako unaprijediti život u ovome dijelu Republike Hrvatske- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Kako je dalje kazao Barišić, današnji posjet najvećem gradu županije predstavlja za Veliku Goricu benefit u smislu domaćinstva i za predstavnike drugih skupina, skupina branitelja i drugih udruga iz preostalog dijela županije koji žele u susretu s predsjednicom otvoriti neke svoje teme i prokomentirati odnosno zamoliti za suradnju.

Dodjeljeni darovni ugovori za zemljišta u Svetoj Nedelji i Bistri, slijedi i za Goricu

Prilikom predsjedničinog posjeta Gorici, svečano su dodijeljeni darovni ugovori nekoliko zemljišta na području Zagrebačke županije od strane Republike Hrvatske kroz Ministarstvo državne imovine i u nazočnosti samoga ministra.

Riječ je o dodjeli zemljišta Gradu Svetoj Nedelji za izgradnju nove poduzetničko-poslovne radne zone te dodjeli zemljišta općini Bistra na kojemu se planira izgradnja novog objekta Specijalne dječje bolnice za kronične bolesti.

-Htjela bi zahvaliti ministru Mariću na zalaganju i trudu što se doista ubrzao postupak predaje državne imovine na jedinice lokalne uprave. Drago mi je da krećemo u realizaciju nove bolnice u Donjoj Bistri. Mislim da je radna zona u Svetoj Nedelji odličan potez, jučer smo posjetili tvrtku Rimac oni planiraju tamo izgraditi novi kampus i to je jedna je od rijetkih tvrtki koja radi na imigraciji, povratku iseljenika, ali i dolasku drugih ljudi iz raznih dijelova svijeta. Inovacije, znanje, iskustvo i tehnologija je budućnost modernog društva-poručila je predsjednica Grabar Kitarović.

Gradonačelnik Barišić tom je prigodom otkrio da će se u narednih desetak dana i ovdje u Velikoj Gorici realizirati dugogodišnji projekt darivanja zemljišta u radnoj zoni Rakitovec na kojem je već izgrađen dio Distributivnog centra u Rakitovcu pa će tako i to zemljište postati vlasništvo Grada Velike Gorice.

Po završetku sastanka Predsjednica se susrela i s predstavnicima nacionalnih manjina Zagrebačke županije, a potom i braniteljskim udrugama s područja županije, županom Plemenite opčine turopoljske Jurajem Odrčićem koji je Predsjednicu upoznao s aktivnostima POT-a te je pozvao na ovogodišnju proslavu Jurjeva u Stari grad Lukavec.

Nakon brojnih susreta u Pučkom otvorenom učilištu predsjednica Grabar-Kitarović uputila se prema velikogoričkom gradskom groblju gdje je ispred spomenika „Golubica“ uz počasnu gardu Republike Hrvatske položila vijenac poginulim braniteljima.

Predsjednica je zatim krenula putem Rakitovca kako bi posjetila Distributivni centar za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec te se susrela s lokalnim proizvođačima voća i povrća.

Oko 13 sati predsjednica Grabar-Kitarović napustila je velikogoričko područje te nastavila s obilaskom ovog dijela županije pa je tako prvo posjetila općinu Pisarovinu, a nakon čega će obići i općinu Krašić te grad Jastrebarsko.

pred2pred3pred4pred5