Grad Velika Gorica

Vijesti

Pozivamo nadležne na zaštitu djece i mještana Donje Lomnice

lomnica1Ponovio se slučaj padanja crjepova u Donjoj Lomnici, uslijed slijetanja zrakoplova na Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman. Ovoga puta crjepovi su pali sa zgrade osnovne škole u poslijepodnevnim satima tijekom boravka djece u školi. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih što ne znači da se sljedeći puta takav nemili scenarij ne može dogodit.

Grad Velika Gorica upućuje prosvjednu notu nadležnim institucijama, koje smo u više navrata izvijestili o ovakvim događajima. Nadležne institucije ne smiju čekati stradavanje djece i mještana prije nego pokrenu potrebne radnje.

O navedenom slučaju podnijeli smo i službenu prijavu te ćemo inzistirati na hitnom rješavanju problema. Ovo nije prva prijava koju smo poslali, a u rujnu prošle godine dobili smo i odgovore Agencije za civilno zrakoplovstvo kao i Kontrole zračne plovidbe koji su ustvrdili kako je tada sporan let bio izveden sukladno proceduri koja je oblikovana i utvrđena Pravilnikom o oblikovanju i utvrđivanju postupaka i drugih uvjeta za sigurno uzlijetanje i slijetanje zrakoplova.

Prijava Grada i odgovor Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (PDF)

S obzirom na navedeni odgovor, a budući da se nemili događaj ponovio, zahtijevamo da se Pravilnik analizira i uskladi s uvjetima i događanjima na terenu kako bi se što hitnije spriječili ovakvi događaji u budućnosti koji ugrožavaju sigurnost mještana Donje Lomnice.

lomnica2lomnica3