Grad Velika Gorica

Vijesti

Veće plaće za djelatnike u kulturi

kolektivniU prostorima Gradske uprave danas su stigli predstavnici Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi kako bi zajedno s predstavnicima Grada Velike Gorice potpisali nove izmjene i dopune kolektivnog ugovora koji će im kroz sljedeće tri godine donijeti postupno povećanje plaća.

-Danas smo svjedočili još jednom potpisivanju kolektivnog ugovora u nizu u paketu, možemo reći socijalnog dijaloga i partnerstva koje vodimo sa svim zaposlenicima Grada Velike Gorice. Riječ je o potpisivanju ugovora za djelatnika iz kulture, međutim nije u pitanju samo kultura, tu je Muzej Turopolja, tu je Centar za djecu, mlade i obitelj, Pučko otvoreno učilište, Gradska knjižnica i Športsko rekreacijski centar. Oko stotinjak djelatnika, tijekom devet mjeseci pregovaranja, ispregovarali su bolji i kvalitetniji ugovor i veće plaće u sljedećoj godini-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Gradonačelnik je istaknuo kako su bolja prava dogovorena i za djelatnike u drugim djelatnostima kroz druge kolektivne ugovore koji su već potpisani, a želja im je do 2021. godine iznivelirati sve djelatnike u gradu kako bi stvorili harmonično i zadovoljno društvo.

-Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovom pregovaranju i nadam se da će to rezultirati još boljim i kvalitetnijim životom u našoj Velikoj Gorici-zaključio je Barišić.

Uz njega ugovor je potpisao Domagoj Rebić, glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi i predsjednik pregovaračkog odbora sindikata vezano za ove pregovore. Rebić je istaknuo kako pregovori jesu bili dugi i dosta vremena se izgubilo na njima, no zadovoljni su jer je sve završilo današnjim potpisivanjem dodatka.

-Dogovoreno je da će se kroz vremensko razdoblje od tri godine, računajući 1.1.2019., 2020. i 2021. doseći ona dogovorena razina povećanja koeficijenata, a to znači povećanje plaća 10, 12, 15%, zavisi u odnosu na koja radna mjesta. Po prirodi stvari uloga sindikata je uvijek tražiti više i bolje za svoje članove, ali uzevši u obzir neke objektivne okolnosti, ali isto tako dovodeći u vezu Grad Veliku Goricu i druge jedinice lokalne samouprave gdje ne nailazimo baš tako često na razumijevanje kao što je to pokazao Grad Velika Gorica, možemo izraziti zadovoljstvo potpisanim-kazao je Rebić dodavši kako je upravo povećanje plaća najbitnija stavka u potpisanom ugovoru.