- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Stipendisti: ‘Uložili ste u nas mlade, grad, a i njegovu budućnost’

Posted By Gorica.hr On 27.12.2018. @ 09:17 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_6493 [1]Učenicima srednjih škola, učenicima u izobrazbi deficitarnih zanimanja, kao i studentima koji su za ovu školsku godinu prema uspješnosti ili socijalnom kriteriju ostvarili pravu na gradsku potporu za školovanje danas su svečano uručeni njihovi ugovori o stipendiranju.

Tridesetak stipendija za deficitarnja zanimanja te još 50 za srednjoškolce i studente uručio je gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji zamjenika Krešimira Ačkara i suradnika, a bila je to prilika i za riječi pohvale i potpore mladima na kojima će stasati budućnost našega grada.

- Svaka stipendija je od srca darovana od Grada, financirana od gradskog proračuna i svaki onaj koji živi u našoj Velikoj Gorici zna da se na taj način novci koji se uplaćuju u proračun ulažu u nešto što je vrlo bitno. Ono što je jako bitno, od samoga rođenja, kada se dijete rodi i kada obitelj dobije prinovu, pa onda od vrtića, pa onda osnovna škola, pa onda kasnije srednje škole i fakulteti, da nakon toga svi budete zadovoljni da iz tog istog proračuna tog istog grada imate podršku, podršku koju morate osjetiti na svakome mjestu – poručio je mladim stipendistima gradonačelnik Barišić kako im je ova stipendija na ponos jer je namijenjena onima koji predstavljaju budućnost Velike Gorice.

Stipendija je prije svega financijska pomoć koja potpomaže troškove obrazovanja, ali je ujedno i nagrada za trud koji učenici i studenti ulaže u svoj i razvoj grada.

- Za učenike su stipendije svakoga mjeseca 500 kuna, za studente 1000 kuna i 500 kuna za deficitarna zanimanja. One se dodjeljuju prema socijalnom statusu i po statusu uspjeha, međutim prošle godine nismo imali dovoljno prijavljenih za socijalni status što je bilo zanimljivo tako da smo podijelili više za one s učeničkim uspjehom. U svakom slučaju dobro je nastaviti tu praksu i u budućnosti treba gledati da se financijska podrška za stipendije poveća s obzirom da smo sve veći grad i da našoj djeci i našim mladima, bili to učenici, studenti ili za deficitarna zanimanja, da im se na taj način da podrška da ostanu u našoj Velikoj Gorici – komentirao nam je gradonačelnik.

Na dodjeli stipendija za deficitarna zanimanja bilo je i vodstvo Srednje strukovne škole kao i Udruženja obrtnika, a tom prigodom predsjednik udruženja Vladimir Birek naglasio je da već danas obrtništvu nedostaje kvalitetnog kadra pa i ovakva potpora doprinosi većoj brizi za buduće majstore i djelatnike u obrtničkim zanimanjima.

– Nažalost u našoj Republici Hrvatskoj danas ima jako puno deficitarnih zanimanja, ne samo u ugostiteljstvu, građevinarstvu, autoindustriji. Definitivno ih ima jako puno, ali svaka ova stipendija jako puno vrijedi i ja se ovim putem zahvaljujem Gradu koji je omogućio ovakav vid pomoći učenicima da se obrazuju za strukovna i obrtnička zanimanja i na kraju krajeva da danas sutra budu i obrtnici – dodao je Birek.

Učenicima i studentima stipendija će se uplaćivati u mjesečnim obračunima, a njihova obveza je uspješno privesti kraju školsku i akademsku godinu. I dok većina ovu potporu gleda kao mjesečni džeparac ovi mladi ipak su već svjesni da njihovo odrastanje donosi i obaveze.

- Ovom mjerom politike prepoznali ste naš potencijal, naš trud i naš rad te ste tim novcima uložili u nas mlade, grad, a i njegovu svijetlu budućnost – komentirao je učenik Tin Šaban u ime stipendista.

IMG_6527 [2]IMG_6496 [3]IMG_6475 [4]IMG_6468 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/12/stipendisti-ulozili-ste-u-nas-mlade-grad-a-i-njegovu-buducnost/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_6493.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_6527.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_6496.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_6475.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_6468.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal