Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvoreno klizalište, Gorica u adventskom sjaju

kliz1Uz predstavu na ledu i dolazak Svetog Nikole u četvrtak je na oduševljenje i malih i velikih Goričana svečano otvoreno novouređeno klizalište koje je ovog adventa smješteno u parku pokraj Muzeja Turopolja. Prigodom otvorenja na led su prve izašle klizačice klizačkog kluba Medveščak- najstarijeg i najvećeg hrvatskog kluba klizanja, koje su okupljene posjetitelje očarale svojim vještinama i pokretima na ledu.

Po završetku njihove izvedbe, na „sklizak“ teren izašli su i Sveti Nikola te njegova pratnja- zločesti Krampus. Nakon što je pozdravio sve mališane, Sveti Nikola ukratko im je poručio da ako budu dobri i ako budu slušali svoje roditelje, da će tako moći imati sve na ovom svijetu. Ubrzo je iz velike vreće koju je nosio na svojim leđima počeo dijeliti bombone i slatkiše čime je izmamio velike osmijehe na njihovim licima.

Ove godine Sv. Nikola i Krampus bili su zaista zauzeti i neprekidnim fotografiranjem premda su svi roditelji poželjeli „opaliti“ poneku fotku svojih mališana s najdražim im svecem.

Sveti Nikola u svojem je obilasku posjetio i Božićno selo gdje su i te večeri djeca bezbrižno uživala u igri na sijenu. I dok je Sv. Nikola dijelio slatkiše, Krampus se za to vrijeme sprijateljio s djecom te je s njima na sijenu zaigrao i nogomet…

kliz2kliz3kliz4kliz5