- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

‘Božić u Gorici’ u znaku ljubavi

Posted By Gorica.hr On 28.12.2018. @ 09:27 In Vijesti | Comments Disabled

bg1 [1]Božić u Gorici još jednom je pokazao svu raskoš i sjaj Božića; uz božićne pjesme, običaje i melodije kroz vještu igru i izmjenu kulturno umjetničkih društava, solista, zborova i folkloraša pod pratnjom gudačkog orkestra. Ovogodišnja božićna priča podlogu je imala u ljubavi, a zaokružena je najljepšom turopoljskom ljubavnom pričom, onom između književnika Augusta Šenoe (kojeg je utjelovio Marko Robić) i Turopoljke Slave pl. Ištvanić (Ana Katulić).

Šenoa i Slavica publiku su inspirirali crticama iz njihova vlastita život- od susreta na građanskom balu u Bieloj ruži 1867., pa sve do Šenoine smrti, na Svetu Luciju 1881. godine. Kroz stih i prozu Šenoa i Slavica prepričali su težak život, ali skladan brak, prožet ljubavlju, potomstvom i uzajamnim poštovanjem.

Ispreplela se tu priča, odnosno ljubav prema rodnom kraju, prema Turopolju, Gorici i Božiću, pa su uz božićnu pjesmu posjetitelji se mogli podsjetiti i na božićne običaje na Badnjak, Božić, Štefanje pa sve do Nove Godine. Na pozornici se izmijenilo 20-ak pjevača i pjevačica, što solista, KUD-ova, zborova, koji su nam pjesmom prenijeli radost Božića, a posjetiteljima je zahvalio gradonačlenik Dražen Barišić i župnik NBDM, velečasni Norbert Ivan Koprivec.

bg2 [2]bg3 [3]bg4 [4]bg5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/12/bozic-u-gorici-u-znaku-ljubavi/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/bg1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/bg2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/bg3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/bg4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/bg5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal