Grad Velika Gorica

Vijesti

Porinova ulica od subote u prometu

porinova1Kraju se privode radovi u Porinovoj ulici gdje je u protekle dvije godine izvedena cjelovita rekonstrukcija ulice. U narednih nekoliko dana radnici će završiti preostale poslove, a u to su se prilikom današnjeg obilaska uvjerili i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

- Bio je kompliciran zahvat zbog imovinsko-pravnih odnosa, ali i same infrastrukture koja se trebala postaviti s ovako visokim standardom. S obzirom na to da smo u zadanim gabaritima ulica će s jedne strane biti jednosmjerna, sigurna, time i lijepa mirna gradska ulica – rekao je gradonačelnik Barišić podsjetivši da je uz parkiralište uređen i trg kod crkve.

Radovi rekonstrukcija dijela Porinove ulice, od drugog odvojka do Kolodvorske ulice, izvodili su se u dužini od 350 m, a vrijedili su 2 milijuna kuna. U sklopu radova zamijenjen je i dotrajali PVC vodoopskrbni cjevovod u dužini od 358 m s 37 priključaka, izvedena oborinska odvodnja te zamijenjeni stupovi javne rasvjete.

- Radovi jesu trajali nešto duže no istovremeno smo radili i druge radove te se ispričavamo sugrađanima, no pokušali smo izaći u susret i vjerujem da će u konačnici svi biti zadovoljni – dodao je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca koji je izvodio radove.

U 2017. godini izveden je središnji dio Ulice kneza Porina, od prvog odvojka do Župnog dvora, s parkiralištem kod Župnog dvora i zamjenom vodovoda u dužini od 220 m. Prometnica je većim dijelom projektirana za dvosmjerni promet izuzev dijela od 121 m, od Kolodvorske ul. prema Kolarevoj ul., gdje je zbog nedovoljne širine koridora predviđen jednosmjerni promet na spoju s Kolodvorskom ulicom. Još preostaje za riješiti dio Ulice Kneza Porina od Kolareve do prvog odvojka u dužini od 160 m.

- Mi smo super zadovoljni, dugogodišnja želja jer nam je ovo glavna ulica u četvrti, i vidim da su ljudi zadovoljni, svima je napravljeno što su tražili, svaka čast – komentirao je Živko Šimunović iz vijeća Gradske četvrti Braće Radić.

U ovome dijelu grada nastavlja se s nekoliko drugih projekata od kojih će za prometnu sliku grada posebno važno biti uređenje Miošićeve ulice s produžetkom na Kirinčićevu koja izbija na istočnu obilaznicu, a čime će Velika Gorica dobiti tzv. južnu obilaznicu.

porinova2