Grad Velika Gorica

Vijesti

Plesom otvoren Dječji tjedan

djeca1U goričkom Pučkom otvorenom učilištu danas je službeno započeo Dječji tjedan koji traje sve do 13. listopada. Uz lijepo vrijeme, pjesmu i ples, plesna skupina Megablast zaplesala je s djecom ispred POUVG-a.

Dječji tjedan ove godine obilježava se pod sloganom „Tri, četiri, sad“ gdje je fokus na mobilnost i kretanje, te bavljenje sportom.

Sport itekako ima važnu ulogu u životu djece, a naročito djece koja su u razvoju.

-Želimo dati djeci motivaciju za bavljenjem sportom, ali i roditeljima da vode računa o kretanju djece. Mi smo Grad mobilnosti, sporta, mladih, ali i Grad djece. Zdrav život želimo promovirati za djecu, ali i za sve Velikogoričane. U tom smislu smo ove godine pod tim imenom organizirali Dječji tjedan- kazao je gradonačelnik Barišić.

Ovogodišnji bogat program ispunjen je mnogim radionicama, predavanjima, predstavama i tribinama. Pa će tako djeca imati priliku uživati u lutkarskoj predstavi „Zmaj Anđelko i dugačak rep“, a tinejdžeri u predstavi „U mojoj glavi“.

Osim radionica i tribina za djecu će tijekom cijelog ovog tjedna biti organizirane Igre na otvorenom gdje će se kroz sport upoznavati i družiti.

djeca2djeca3djeca4djeca5