Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Plesom otvoren Dječji tjedan

djeca1U goričkom Pučkom otvorenom učilištu danas je službeno započeo Dječji tjedan koji traje sve do 13. listopada. Uz lijepo vrijeme, pjesmu i ples, plesna skupina Megablast zaplesala je s djecom ispred POUVG-a.

Dječji tjedan ove godine obilježava se pod sloganom „Tri, četiri, sad“ gdje je fokus na mobilnost i kretanje, te bavljenje sportom.

Sport itekako ima važnu ulogu u životu djece, a naročito djece koja su u razvoju.

-Želimo dati djeci motivaciju za bavljenjem sportom, ali i roditeljima da vode računa o kretanju djece. Mi smo Grad mobilnosti, sporta, mladih, ali i Grad djece. Zdrav život želimo promovirati za djecu, ali i za sve Velikogoričane. U tom smislu smo ove godine pod tim imenom organizirali Dječji tjedan- kazao je gradonačelnik Barišić.

Ovogodišnji bogat program ispunjen je mnogim radionicama, predavanjima, predstavama i tribinama. Pa će tako djeca imati priliku uživati u lutkarskoj predstavi „Zmaj Anđelko i dugačak rep“, a tinejdžeri u predstavi „U mojoj glavi“.

Osim radionica i tribina za djecu će tijekom cijelog ovog tjedna biti organizirane Igre na otvorenom gdje će se kroz sport upoznavati i družiti.

djeca2djeca3djeca4djeca5