Grad Velika Gorica

Vijesti

Dan mjesta u Kozjači: Mladi ovdje imaju perspektivu

kozjaca1Mještani Kozjače, njihovi gosti, ali i stanovnici susjednih naselja jučer su zajedno obilježili Miholje što je u ovom malom breškom selu ujedno i Dan mjesta. Sve je otpočelo u 11:00 sati svetom misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Misu je slavio vlč. Siniša Blatarić, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko kojoj pripada i ovo mjesto.

- Isus nas želi upozoriti na nešto važno, apostol Pavao kaže “Vrijeme je kratko, zato bdijte nad svojim životom”, želi naglasiti težinu pojedinih grijeha, zla koja se događaju među nama. Moramo biti svjesni da nismo savršeni ljudi, nismo svi sveti, ali smo pozvani na svetost života-kazao je u propovijedi vlč. Blatarić pozvavši vjernike da se preispitaju kolika je njihova vjera i jesu li spremni javno priznavati Krista pa i pod cijenu da izgube društvo, prijatelje ili posao. Podsjetio je i na savjet pape Franje da se tijekom molitva krunica u listopadu i drugih molitvenih okupljanja izmoli i molitva svetom Mihaelu, arkanđelu.

Po završetku svete mise ispred same kapelica, na Trgu svetog Mihaela zaplesali su mladi članovi Folklornog ansambla Šiljakovina izazvavši ovacije publike, a potom su u se svi zajedno uputili do društvenog doma gdje je održana svečana sjednica vijeća mjesnog odbora Kozjača.

- Grad daje punu podršku našem prekrasnom selu Kozjača i lijepo je bilo danas čuti zadovoljne mještane zbog svega napravljenog. Obveza nam je i dalje nastaviti s ulaganjima i podizanjem kvalitete života ovoga kraja-rekao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je na proslavu stigao ispred Grada Velike Gorice.

Mještane je pozdravio i predsjednik MO-a Josip Jerleković, ujedno i gradski vijećnik.

- Unatrag šest godina organiziramo dan mjesta i fala Bogu vrijeme nas je danas poslužilo. Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih 6-7- godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu-rekao je Jerleković dodavši kako je u tom razdoblju uređen lovački dom, društveni dom te sportski dom u Kozjači.

Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi kako bi učenici imali što bolje uvjete-dodao je predsjednik Mjesnog odbora.

Najveći nedostatak, kao i u većini turopoljskih naselja, upravo je nedostatak kanalizacije, no u Mjesnom odboru ističu kako su svjesni da je u pripremi projekt druge faze Aglomeracije koja bi trebala obuhvatiti i radove u Kozjači.

-Od manjih zahtjeva plan nam je do kraja mandata asfaltirati nogometno igralište i sanirati još dvije ulice u naselju. Ovo Je mjesto u kojem vrijedi ostati i mladi ovdje imaju perspektivu-sigurno je poručio Josip Jerleković.

Nakon svečane sjednice druženje se nastavilo uz prigodni program koji su pripremili učenici OŠ Kravarsko te domaće specijalitete za sve goste.

kozjaca2