Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Postavljanje pipa / česmi sa pitkom vodom

Poštovani,

evo jednog prijedloga za gradnju nečeg za što da vjerujem nije niti skupa investicija, a pomogao bi i prirodi i kupovnoj moći građana itd itd.
Gradi se bazen, imat ćemo se gdje kupati. Svaka čast. No pitanje za sve: imamo li se gdje napiti vode u Gorici kad ožednimo, a da ne moramo moliti u kafiću ili kupovati vodu u bocama?
Koliko ja znam, izuzev kompleksa gdje je autobusni kolodvor u VG ne. Možda griješim. No, ovo je prilika da Gorica učini nešto još više za svoje građane, djecu i prirodu.

Ukratko, postavite pipe/česme sa pitkom vodom.

Ako London i Šibenik mogu promišljati, može i Gorica.

https://www.sibenik.in/svijet/sto-sibenik-ne-moze-london-moze-postavit-ce-16-cesmi-s-pitkom-vodom-sve-kako-bi-smanjili-uporabu-plasticnih-boca/96665.html

Da ne bi ispalo da se imamo gdje kupati, ali vode popiti ne.

Hvala,

Ivan

3 komentara na: Postavljanje pipa / česmi sa pitkom vodom

  • Zrinka

    Drago mi je da ima zainteresiranih za vodu. Ja sam baka i zainteresirana sam za vodu na dječjim igralištima. Bila sam u Australiji kod unuka i vidjela kako su tamo napravili. U gradu na dječjem igralištu između ljuljački, tobogana i ostalih igrački nalazi se pipa za popiti vode (što šprica gore tj. u usta), a nešto dalje nalazi se pumpa za vodu (klasična zelena pumpa za vodu kakve smo nekada imali u dvorištima) i tu djeca se igraju pumpajući i igrajući se s vodom a i mi odrasli možemo oprati ruke sebi, djeci ili što drugo. Ukratko, jako praktično i dobro da svako dječje igralište dobije vodu.

    Pozdrav,
    Zrinka

  • suzana strunjak

    Izvrsna ideja, pozdravljam, jednako kao i ideju za prikupljanje zelenog komunalnog otpada ( lišće, trava)
    hvala

  • Zoran

    Bilo bi zgodno da imamo kontejnere za bio otpad. To se i Komunalac mogao sjetiti i od prodaje peleta dodatno zaraditi. Očito im plačamo previše za odvoz smeća, pa se i ne trebaju truditi.
    I idaja za česme s vodom je odlična!

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>