Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Park dr. Franje Tuđmana

Poštovani,

Obzirom da je uloženo mnogo truda i financijskih sredstava za uređenje centralnog parka našeg grada, parka dr. Franje Tuđmana, neophodno je hitno zaštiti isti od sustavnog uništavanja od strane posjetioca Kluba 100.

Osim što svojim dolaskom u rane jutarnje sate pa sve do 6 sati ujutro svojim ponašanjem uznemiravaju stanare zgrada koje imaju pogled na park, imovinu istog uništavaju. To se posebno odnosi na dječje igralište, klupe i rasvjetu.

Predlažem angažirati zaštitare koji bi spriječili posjetitelje Kluba 100 da nakon “tuluma” uništavaju park i remete mir.

Bilo bi zgodno postaviti reflektor za rasvjetu, koji ne bi mogli uništiti, a koji bi ih osvjetljavao, tako da bi nadzorne kamere koje predlažem postaviti što hitnije, mogle iste snimiti i ispostaviti im račun za uništavanje parka.

Isto tako, predlažem da se u našem gradu što hitnije odredi lokacija na kojoj bi vlasnici kućnih ljubimaca, a tu mislim na vlasnike pasa, mogli svoje ljubimce šetati bez da uznemiravaju svojim lavežom stanare zgrada s pogledom na park u kasne sate i svojim izmetom uništavaju stabla i onečišćuju travnjak na kojem se djeca igraju.

Pozdravljam s poštovanjem i nadam se boljitku za naš Grad.

Ljiljana Katarina Grgurić

1 komentar na: Park dr. Franje Tuđmana

  • Višnja Grubišić

    Poštovani,
    nadovezala bih se na prijedlog gđe Grgurić. Već sam Vam poslala svoj komentar u vezi zajedničkog suživota biciklista i pješaka u Velikoj Gorici, a naročito na opasnost po život pješaka koji se kreću kroz Park dr. Franje Tuđmana.
    Unatoč postavljenim znakovima zabrane na ulazu i izlazu iz Parka, broj biciklista i način na koji se voze u pješačkoj zoni kroz Park je neizdrživ.
    Ako je vožnja biciklima istim Parkom ipak dozvoljena predlažem da se izgrade biciklističke staze.

    Svaki put pri prolazu kroz taj Park to činim u grču, budući da sam već jednom stradala od biciklista u istom, pri čemu sam oštećena i fizički i materijalno, a trošak kupnje novih cipela i odjeće mi nije nitko nadoknadio.

    Svaki dan, tim nekad mirnim parkom, šeću stariji ljudi, invalidi, majke s malom djecom i bebama. Biciklisti jure u svim smjerovima, čak i bez upozorenja zvoncem bicikla.

    Novi kružni tok u Kolodvorskoj trebao bi poslužiti kao uzor označavanja biciklističkih staza u Velikoj Gorici.

    Ipak,predlažem da biciklisti, u namjeri prolaza kroz tako prometan park,na ulazu u park siđu sa bicikla i prođu ga pješice gurajući svoj bicikl do izlaza iz njega, bar dok ne dobijemo nove biciklističke staze.

    Potrebno je tu i dodatne edukacije za bicikliste i pješake.

    Pozdravljam s poštovanjem i kao i moja sugrađanka nadam se i ja boljitku za naš Grad.

    Višnja Grubišić

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>