Grad Velika Gorica

Vijesti

Mladi vatrogasci na Državno natjecanje putuju u novoj opremi

vatro1Mladi gorički vatrogasci u subotu će nastupiti Državnom vatrogasnom natjecanju u Zadru. Čak četiri ekipe vatrogasne mladeži s goričkog područja predstavljat će Zagrebačku županiju. Mladi vatrogasci pripremali su se cijelu godinu za ovo veliko natjecanje.

„Očekujemo da ćemo biti među prvih pet ekipa. Cijele godine trenirali smo i pripremali smo se za ovo“, rekla je Rina Hrnjak iz DVD-a Kuče.

Naša sugovornica otkrila nam je kako se vatrogastvom bavi već osam godina. Želja joj je postati profesionalna vatrogaskinja i jednog dana postati dijelom tima Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

Zadovoljan rezultatima mladih goričkih vatrogasca je i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice Dalibor Mrakovčić.

„Na Državnom vatrogasnom natjecanju nastupi će preko stotinu ekipa i borit ćemo se za plasman na Vatrogasnu olimpijadu, a samo prva dva mjesta vode tamo. Mislim da se u našim DVD-ima dobro radi s podmlatkom i mladeži. Nedavno smo bili na županijskom natjecanju s djecom od 6 do 12 godina i osvojili smo četiri od mogućih šest prvih mjesta. Prije dvije godine na Državnom natjecanju u Puli u konkurenciji ženske mladeži DVD Kuče osvojio je treće mjesto“, pohvalio se predsjednik.

Gradonačelnik Dražen Barišić goričkim vatrogascima je danas uručio uniforme.

„Puno puta smo govorili da smo grad vatrogastva. To smo i dokazali ne samo kroz rijeci, već i kroz djela. Jako sam ponosan na naša dobrovoljna vatrogasna društva. Želimo im osigurati što bolje uvjete za rad u njihovim mjestima. Kada se radi o djeci koja predstavljaju naš grad, svako ulaganje je isplativo. To se vidi kroz generacije, Grad to čini već duže vrijeme i zato i jesmo grad vatrogastva. Možemo biti ponosni na našu mladež“, istaknuo je gradonačelnik.

vatro2