Grad Velika Gorica

Vijesti

GČ Stari Grad obilježila svoj Dan

sg1Gradska četvrt Stari Grad okuplja žitelje najužeg centra Velike Gorice, a jučer je po prvi puta svoju svečanu sjednicu povodom Dana četvrti održala javno u prostoru Centra za posjetitelje Turističke zajednice koji se nalazi na prostoru ove četvrti.

Uz Centar za posjetitelje ovo je četvrt u kojoj se nalazi i gradska uprava, škole, dječji vrtić, vatrogasna postaja, muzej, crkva, autobusni kolodvor i tržni centar, sve na razdaljini nekoliko minuta hoda te kao prva komunalna zona su zadovoljni svojim standardom. Ipak planova i želja uvijek ima.

- Imamo plan i program infrastrukture koju je prijeko potrebno napraviti, spomenula bi Šenoinu ulicu, Majerovu, Ilijašku te Malogoričku ulicu. Želimo putem HEP-a zamijeniti stare drvene stupove betonskim i postaviti LED rasvjetu, kao i oplemeniti igralište u Šenoinoj s fitness parkom – rekla nam je Mateja Kalisar, predsjednica Vijeća Gradske četvrti.

Prije druženja i svečane sjednice članovi Vijeća i žitelji ove gradske četvrti položili su vijence na Sajmištu, mjestu stradanja dvoje kurilovečkih branitelja. S gostima proslave Dana Gradske četvrti bio je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji i sam živi u ovom goričkom kvartu.

- Živimo u jako lijepoj četvrti, u samome centru grada i imamo kvalitetnu i dobru infrastruktura koja se nastoji i poboljšati. Posebni smo ponosni na našu staru turopoljsku jezgru s crkvom Navještenja BDM, tu je i naš Muzej Turopolja, a sve je oplemenjeno novim centrom Turističke zajednice. Neke ulice ipak vape za obnovom infrastrukture i sa svoje strane i pomoć gradonačelnika borit ćemo da za ove građane u centru grada to i realiziramo – poručio je zamjenik Kolarec.

Svečanu sjednicu pjesmom su uljepšale VIS Danice, a ova proslava prošla je u lijepom druženju stanovnika četvrti i gostiju.

sg2