Grad Velika Gorica

Vijesti

Eko-zastava zavijorila i u vrtiću u Kurilovečkoj

vrtic1Danas prijepodne zelena zastava zavijorila je u dvorištu Dječjeg vrtića Velika Gorica u Kurilovečkoj ulici, pa od sada i službeno svi gradski vrtići imaju status eko-vrtića.

Na podizanju eko-zastave okupila su se djeca DV Velika Gorica, djelatnici ovog i drugih vrtića, i predstavnici Grada Velike Gorice, gradonačelnik Dražen Barišić sa zamjenicima Krešimirom Ačkarom i Ervinom Kolarcem koji su zajedno kumovi zastave.

-Ova odgojno-obrazovna ustanova u sustavu Grada Velike Gorice sada ima zelenu zastava, a time i svi naši vrtići koji su ekološki osviješteni. DV Velika Gorica ušao je ovime i službeno u sustav udruge Lijepa naša koja promiče ekološki odgoj. Drago nam je da smo u ovom jednom od najstarijih objekta u Velikoj Gorici, uvijek je imao posebnu emociju u životima naših Velikogoričana sada je dobio i ekološku komponentu za našu djecu i time potvrđujemo da smo ekološki osviješteni i na dobrom putu da sačuvamo našu Zemlju-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa svojim zamjenicima podigao eko-zastavu.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica Irena Kozmić istaknuvši kako je status eko-vrtića svojevrsna nagrada za trud odgajateljica koje su u vrtićkim grupama provodile eko-aktivnosti.

-Ovo je nagrada za dugogodišnji odgojno-obrazovni rad jer već dugi niz godina provodimo i učimo djecu životu uz održivi razvoj, zaštiti okoliša, i ovo je kolegicama koje su posebno na tome radile jedno malo priznanje. Inače u našem vrtiću imamo spremnike za odvajanje otpada, cijele godine smo svi bili uključeni u to, i roditelji, djelatnici i djeca kako bi osvijestili djecu i uveli ih od malih nogu u takav odgoj koji će nam itekako biti potreban-kazala je ravnateljica Kozmić.

Da sve prođe u veselom tonu pobrinuli su se mališani koji su zapjevali nekoliko pjesmica, a među njima i eko-himnu vrtića, pomogli posaditi stablo lipe kako bi mogli ubuduće praviti svoj čaj te su izveli modnu reviju odjevnih kombinacija sačinjenih od recikliranih materijala.

vrtic2vrtic3vrtic4vrtic5