- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Otvaranje Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Velikoj Gorici

Posted By Gorica.hr On 30.08.2018. @ 08:15 In Vijesti | Comments Disabled

hazu [1]Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Velikoj Gorici, najmlađe Akademijine znanstvenoistraživačke jedinice, sutra će biti otvoren u Šetalištu Franje Lučića. Zavod će otvoriti predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić uz nazočnost voditelja Zavoda akademika Željka Cvetnića i članova Uprave HAZU. Akademik Kusić i gradonačelnik Barišić tom će prigodom potpisati Ugovor o osnivanju i radu Zavoda kojim se uređuje njegovo osnivanje i unutarnja organizacija te način osiguranja potrebnih sredstava za rad Zavoda.

Zavod će, u skladu sa Statutom HAZU i njenim programom rada, svojim djelovanjem promicati znanstvenoistraživačku i umjetničku djelatnost u Velikoj Gorici i širem gravitacijskom području. Djelatnost Zavoda obuhvaćat će znanstvena i stručna istraživanja multidisciplinarnim pristupom u području biomedicinskih, biotehničkih, humanističkih, društvenih i prirodnih znanosti u suradnji s vanjskim znanstvenim i stručnim suradnicima, organiziranje znanstvenih skupova i savjetovanja značajnih za razvoj znanosti i primjenu znanstvenih rezultata u praksi, organiziranje izložaba i radionica s područja znanosti i umjetnosti te objavljivanje rezultata znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada u odgovarajućim edicijama.

Osim u Zagrebu, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ima svoje znanstvenoistraživačke i umjetničke jedinice u Cavtatu, Dubrovniku, Trstenom, Korčuli, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Varaždinu, Križevcima, Bjelovaru, Požegi, Osijeku, Vinkovcima, Vukovaru i Đakovu.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/08/otvaranje-zavoda-za-znanstvenoistrazivacki-i-umjetnicki-rad-u-velikoj-gorici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/hazu.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal