Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Interaktivni edukacijski centar

Velika Gorica, kao grad s relativno mladim stanovništvom i grad prijatelj djece, bila bi odlično mjesto za edukativan prostor novijeg tipa – interaktivan, edukativan, istraživački centar za djecu i mlade, jedan od onih u kojima se sve može dotaknuti, u kojem sva čula imaju što raditi. Takva mjesta s veseljem posjećuju i djeca i mladi i njihovi roditelji. Vjerujem da bi posjetioci bili i domaće stanovništvo i izletnici iz okolice, ali i turisti koji u sve većem broju navraćaju u Zagreb (udaljenost zaista nije pretjerana). To je sadržaj koji kronično nedostaje i našem gradu, ali i čitavoj Hrvatskoj, tako da ne sumnjam da bi kvalitetan program i radionice bili mamac za posjetioce. I vrtići i škole bi mogli iskoristiti zanimljive radionice za djecu, a i turističke agencije također.
Neovisno o tome kako će, kada i gdje završiti projekt o kojem već godinama kruže šture informacije – otvaranje interaktivnog ZEZ znanstvenog centra, u Zagrebu ili izvan njega – mogućnosti i teme koje je u edukativnim, interaktivnim prostorima moguće obraditi beskonačne su pa sasvim sigurno ne bi bilo dupliciranja sadržaja ni sa tim, a ni s drugim muzejskim prostorima.
Vjerujem da bi se s ovakvim projektom i te kako moglo konkurirati za sredstva iz EU fondova, a uz dobro predviđen prostor za inicijalno zamišljene, ali i neke buduće sadržaje, ovo je nešto što je moguće nadograđivati u fazama.
Znam da se ovakvi projekti osmišljavaju i pripremaju godinama, ali baš zato ih u nekom trenutku treba i započeti. U smislu edukacije i kvalitetne zabave mladim generacijama, mogu biti zaista neprocjenjivi.

Srdačan pozdrav,
Ivana Žunac

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>