Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić: Velika Gorica najbolja je lokacija za nacionalni stadion

vijecniciPremijer Andrej Plenković izjavio je:“Vidjeli ste kako izgleda stadion u Moskvi. U budućnosti moramo pronaći dugoročno rješenje za nacionalni stadion. Kad, ako ne sada? Hrvatska reprezentacija to zaslužuje, tako bi poslali poruku mladim nogometašima da se i dalje bave sportom.“ Velika Gorica spremna je prihvatiti tu ideju i dati Vatrenima nacionalni stadion.

- Iskazana namjera za gradnjom nacionalnog nogometnog stadiona ima punu potporu Grada Velike Gorice i mene kao gradonačelnika. Sa naše strane, a sve u koordinaciji sa Vladom RH i nadležnim institucijama, učinit ćemo sve što je potrebno da se taj projekt i realizira u našem gradu-izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Nema sumnje da je Velika Gorica idealna lokacija za izgradnju nacionalnog nogometnog stadiona. Blizina glavnog grada Zagreba, Zračna luka dr. Franjo Tuđman, izvrsna cestovna i željeznička povezanost, te novi smještajni kapaciteti čine Veliku Goricu pogodnom za održavanje utakmica naše reprezentacije i dolazak velikog broja navijača.

- Želim istaknuti kako smo u Velikoj Gorici posljednjih godina investirali velika sredstva u izgradnju sportske infrastrukture. Završava se izgradnja gradskog bazena, izgrađena je sportska trenažna dvorana, izgradili smo prvi u nizu fitness parkova, uređuju se sportski domovi i kombinirana igrališta u naseljima… Gradski stadion na kojem će uskoro biti završena rasvjeta, već je sada mjesto na kojem se nalazi U21 reprezentacija. Nacionalni stadion zaokružio bi sportsku infrastrukturu u gradu-zaključio je Barišić i dodao kako postoje zemljišta i prostorni planovi koji mogu realizirati projekt. Naime, samo zemljište oko sadašnjeg gradskog stadiona ima mogućnost širenja do više od 300.000 četvornih metara površine, a prometna infrastruktura je na najvišoj razini.