- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Podignuta Eko zastava u Dječjem vrtiću ‘Ciciban’

Posted By Gorica.hr On 05.06.2018. @ 12:47 In Vijesti | Comments Disabled

ciciban1 [1]U Dječjem vrtiću ”Ciciban” danas je svečano podignuta Eko zastava. Za dobivanje statusa Eko vrtića, u Cicibanu su naporno radili cijelu godinu. Status im je dodijelila Udruga Lijepa naša koja je predstavnica Hrvatske u međunarodnoj organizaciji zaštite okoliša.

– Kada smo saznali da postoji taj certifikat i udruga, prijavili smo se i dobili smo upute. Trebali smo ispuniti 7 zadataka i zajedničkim trudom i radom sve smo uspjeli. To je trajalo tijekom cijele godine, a to je i nastavak temelja našeg vrtića – rekla je Tatjana Karlović, ravnateljica DV ”Ciciban”.

No u vrtiću već dulje vrijeme uče djecu kako se odgovorno ponašati prema prirodi. Sve što su naučili, otpjevali su u svojoj Eko himni.

– Ovaj status znači da ćemo još više osvijestiti i produbiti te nadograđivati i raditi u očuvanju naše prirode. Za našu djecu to mnogo znači. U Eko himni smo čuli da su naučili kako se otpad odvaja, gdje ide plastika, papir. Vodimo brigu i o otpadu hrane i kako se odlaže sve ono što ostaje i što smiju životinje jesti. Brinemo o biljkama i više ne trgamo cvijeće – rekla je ravnateljica te pohvalila djecu koja pozitivno utječu na članove svoje obitelji, ali i sve druge što se vidi i po čistom okolišu vrtića gdje je otpada na zelenim površinama sve manje.

– Taj trend neće se zadržati samo na odgojno obrazovnim i visokoškolskim ustanovama nego je to postao nezaobilazan dio našeg života – učiti djecu ekologiji, ponašati se ekološki i tako čuvati okoliš, tradiciju, promicati to i na drugim mjestima gdje se krećemo. Tako dokazujemo da je Velika Gorica jedan od svjetlih primjera ekologije na karti Hrvatske, a možda i Europe – rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice koji je podsjetio kako uskoro kreće i energetska obnova Cicibana.

ciciban2 [2]ciciban3 [3]ciciban4 [4]ciciban5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/06/podignuta-eko-zastava-u-djecjem-vrticu-ciciban/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ciciban1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ciciban2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ciciban3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ciciban4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ciciban5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal