Grad Velika Gorica

Vijesti

Nagrađeni najbolji gorički učenici

ucenici1Najbolji učenici i učenice velikogoričkih srednjih i osnovnih škola danas su od Grada svečano primili priznanja za svoj trud, rad i rezultate koje su iskazivali tijekom svog školovanja.

U Gradsku upravu prvo su pristigli učenici osnovnih škola, završnih razreda, u pratnji profesora i ravnatelja, riječ dobrodošlice uputio im je v.d. pročelnik Neven Topolnjak, a u ime gradskog vodstva pozdravili su ih gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

-Samo želim čestitati i reći da se ugodno osjećamo pred vama mladim ljudima, koji polako ali sigurno ulazite u akademsku zajednicu, koji pokazujete da svojim radom i trudim, svojim intelektualnim sposobnostima zaslužujete biti ovdje, a danas sutra i na nekim boljim mjestima. Želim vam da nastavite razvijati sve svoje talente, da se pronađete tamo gdje vam je srce i da radite u životu ono u čemu ćete uživati- rekao je dogradonačelnik Krešimir Ačkar.

Gradonačelnik Barišić učenicima je zahvalio na doprinosu koji su kroz svoj rad i aktivnost u školi dali zajednici, a u cjelokupnom procesu uspjeha naglasio je i važnost struke, obitelji te gradskih institucija.

-Kao što sam rekao sve je to jedna cjelina i nitko ne može u ovoj aktivnosti biti sam, niti mi koji trenutno vodimo grad i stvaramo materijalne i druge mogućnosti da se odgoj i visoko obrazovanje, pa onda i sve ostalo paralelno s tim da se odvija, na nama je da brinemo o tome i da uvjeti budu što bolji i kvalitetniji. Struka koja je tu oko vas i koja je bila s vama svih ovih godina, od vrtića, isto tako mora imati ne samo svoju autonomiju nego i kroz svoj doprinos, svoje znanje stvara uvjete da budete što bolji što kvalitetniji. Obitelji su temeljna jedinica društva, iz obitelji dolazite i obiteljima se vraćate. Cijelo vrijeme ste s njima, i ova čast koju mi imamo danas ovdje možda najviše ide prema vašima, prema obiteljima- rekao je gradonačelnik Barišić te najavio i obnovu te dogradnju svih matičnih škola u gradu.

Najbolji učenici iz OŠ Jurja Habdelića su Ivana Kovačević i Danijel Ciberlin Ivanić, iz OŠ Nikole Hribara Leon Brnad i Karla Butorac, iz OŠ Eugena Kumičića Dario Anđel i Jakov Glamuzina, iz OŠ Eugena Kvaternika Ema Galović i Ivan Fuis, iz OŠ Novo Čiče Sara Kolar, iz OŠ Ščitarjevo Nikolina Lucin iz Umjetničke škole Franje Lučića Lana Šumiga, iz OŠ Velika Mlaka Marin Perić te iz OŠ Vukovina Sara Đurašin.

-Sretan sam i uopće se nisam nadao tome jer nisam 5.0 učenik, ali valjda su taj moj trud i nastupi došli do izražaja. Sve se isplatilo- rekao nam je Danijel Ciberlin Ivanić te dodao da planira upisati školu Ruđera Boškovića, smjer tehničar za računalstvo.

Izrazito zadovoljan prijemom, ali i poklonom koji su dobili od grada bio je i Leon Brnad, učenik OŠ Nikole Hribara.

-Jako sam zadovoljan današnjim prijemom, stvarno su nas lijepo ugostili, darovali su nam jednu veliku knjigu Sveznadar, to je sve ono što bi netko trebao znati, nekakav sažetak osnovne škole. Ima i umjetnosti, uistinu je sveobuhvatna. Planiram se upisati u matematičku gimnaziju u Velikoj Gorici jer ipak nekako najviše sam uvijek težio tim prirodoslovnim znanostima tako da nastavljam dalje- rekao je Leon.

Nešto kasnije nakon osnovnoškolaca u Gradsku upravu stigli su odlikaši iz velikogoričkih srednjih škola.

-Velika nam je čast svake godine na kraju školske godine primiti najbolje od najboljih. Vi doista za svoju dob i za ono što radite jeste cvijeće našega društva kada govorimo dakle o srednjoškolskom obrazovanju- obratio se srednjoškolcima gradonačelnik Barišić te im poželio puno uspjeha kako u privatnom životu tako i u upisima na fakultete koji ih očekuju.

Najbolji učenici i učenice iz Ekonomske škole Velika Gorica su Valentina Fiket, Klaudija Grđan Car, Elizabeta Kolarec, Ana Tolić i Laura Deverić, a iz Gimnazije Velika Gorica Nikolina Teskera, Antonio Grgurić, Lea Matković, Marija Horvat i Lucija Strenček.

U Srednjoj strukovnoj školi najbolji su Ivan Barišić, Ivan Đuran, Pavao Bedek, Mihael Rajković i Leona Vojković, u Umjetničkoj škola Franje Lučića Lora Likan Kelentrić, a u Zrakoplovno tehničkoj školi Rudolfa Perešina Dora Jakševac, Paula Petić, Tomi Fabečić, Matej Luketić i Marko Čulina.

-Zahvaljujem se u ime učenika Gradu za ove super poklone jer će nam sigurno pomoć i zahvaljujem na prepoznavanju našeg truda jer to nam stvarno treba za neku motivaciju i za bolje učenje i nadam se da će se to i ubuduće nastaviti jer nam to puno znači- rekao je Antonio Grgurić te dodao da se sve može stići uz dobru organizaciju vremena.
Najviše ga, kaže, zanimaju jezici i geografija pa će bit nešto od toga, ali još uvijek se nije odlučio.

-Nama je cilj da svatko ovdje tko se rodi da prođe put od dobrog i kvalitetnog vrtića, osnovne i srednje škole, ako se može naći u programima našeg veleučilišta i fakulteta da ostane ovdje, a ako ne onda to može obaviti u Zagrebu, ali se zatim vratiti u Veliku Goricu. Na nama je da im okolnosti i dalje osiguravamo kroz neke programe koje producira sam grad da se mogu zaposliti i da mogu ostati živjeti ovdje sa svojim obiteljima. To je nekakva poruka i na tome se mi trudimo logistički doprinijeti da to tako i završi- zaključio je gradonačelnik današnji prijem najboljih učenika.

Dora Jakševac među najboljim je učenicima Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina, a zahvaljujući ostvarenim rezultatima studirat će na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.

-Pošto sam bila na državnom natjecanju iz struke odnosno iz prometne logistike dobila sam izravan upis na Fakultet prometnih znanosti na opći smjer zrakoplovstvo. Nakon toga bih htjela postati pilot. Imam velike ambicije, pa što će biti- bit će. Žao mi je što odlazim. Vidjeli smo puno toga i praktičnu nastavu na aerodromu. Navikla sam se na taj zvuk MiG-ova dok pišemo testove, a prozori se tresu. Falit će mi sve to zajedno- kazala je Dora koja se oprašta od svoje škole u Velikoj Gorici i najesen nastavlja obrazovanje na fakultetu, pa će joj današnji prijem, kao i drugim odlikašima, ostati uspomena na srednjoškolsko obrazovanje.

ucenici2ucenici3ucenici4ucenici5