- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gorički vatrogasci proslavili Dan svog zaštitnika Svetog Florijana

Posted By Gorica.hr On 06.05.2018. @ 06:37 In Vijesti | Comments Disabled

smotra-vatrogasaca [1]Mimohodom kroz središte Velike Gorice te svečanim postrojavanjem ispred Pučkog otvorenog učilišta, velikogorički vatrogasci obilježili su Dan svog zaštitnika Svetog Florijana. Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Borislav Turan istaknuo je kako su to ljudi koji građanima jamče sigurnost.

“U smotri sudjeluje petstotinjak vatrogasaca te 70 vozila. Trebalo nam je sat vremena da obiđemo Goricu. Ponosan sam na sve ove ljude od kojih su većina dobrovoljni vatrogasci i taj posao rade volonterski. Tu je i 45 profesionalaca. Svi oni čine jednu od najvećih i najboljih gradskih zajednica u državi. Mi imamo 29 DVD-a i Javnu vatrogasnu postrojbu”, kazao je Turan.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec vatrogascima je čestitao njihov Dan i zahvalio im se što su uvijek na raspolaganju kada su ugroženi ljudski životi i njihova imovina.

“Upravo naši vatrogasci kroz cijelu godinu pokazuju svoju požrtvovnost, hrabrost i humanost. Uvijek su tu kada se naši sugrađani nađu u nevolji”, poručio je Kolarec.

smotra-vatrogasaca-2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/05/goricki-vatrogasci-proslavili-dan-svog-zastitnika-svetog-florijana/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/smotra-vatrogasaca.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/smotra-vatrogasaca-2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal