Grad Velika Gorica

Vijesti

Dani jagoda u našemu gradu

jagode1Grad Velika Gorica i članovi udruge Jagoda iz Velike Gorice, koja danas broji 9 poljoprivrednika, i ove su se godine pobrinuli da na gradskim ulicama i trgovima možete kupiti svježu jagodu s turopoljskih polja.

Unazad nekoliko tjedana gorički proizvođači jagoda na sedam lokacija u Velikoj Gorici trže svoje jagode, a ovog vikenda je upriličen i program kojim se promovira ova ukusna i zdrava namirnica. Proizvođači udruge Jagoda pojedinačno sade od 5 do 50 tisuća sadnica godišnje, a zajedno su najveći skupni proizvođač jagoda u Zagrebačkoj županiji.

Kako bi bili uspješni u tome, u ova zahtjevna vremena za poljoprivredu, Grad Velika Gorica je kroz svoje poljoprivredne programe omogućio sufinanciranje nabave sadnica, sustava za navodnjavanje, premije osiguranja, podizanje plastenika i protugradnih mreža, a organizacijom Dana jagoda potvrđuje koliko je ova poljoprivredna kultura bitna za naš kraj.

- Cilj akcije je omogućiti proizvođačima prodati jagode u kratkom vremenu od sazrijevanja na području svoga grada, a time i kupcima učiniti dostupnijom domaću, svježu i kvalitetnu jagod – poručio je danas gradonačelnik Dražen Barišić na promociji Dana jagoda, koje su svojim programom obogatili FA Turopolje i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje.

Prodaja na vanjskim prostorima članovima udruge Jagoda organizirana je sve do 30. lipnja te na sedam lokacija u gradu možete kupiti domaće jagode goričkih jagodara.

jagode2