Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Biciklizam i zdrav zivot

Dobar dan,

tisuce biciklista VG i ZG su spremni za posjet Vukomerickim Goricama, nasem predivnom kraju sa blagim padinama, puno zelenila idealnim za bickliranje. Zasto ne koncipirati siru turisticku ponudu sa naglaskom na zdrav zivot i bicikle? Kljucni problem je ne postoji biciklisticka staza od Gorice prema Kravarskom i dalje.
pozdrav,

Aleksandar Raić

1 komentar na: Biciklizam i zdrav zivot

  • Višnja Grubišić

    Dobar dan,

    Pristalica sam biciklizma i zdravog života, ali u Velikoj Gorici je potrebno mnogo toga napraviti da bi bio moguć suživot biciklista i pješaka. Jako volim šetati. Htjela bih skrenuti pažnju na Park Dr. Franje Tuđmana. Biciklisti jure parkom u svim smjerovima bez ikakvog obzira prema pješacima, djeci, starijim ljudima. Na ulazu i izlazu iz Parka postoje znakovi zabrane za bicikliste, ali o tome nitko ne vodi brigu. Prošle godine iščašila sam gležanj jedne noge, potpuno uništila hlače i cipele jer sam opala zbog divljanja biciklista /troje tinejđera jedno do drugog na biciklima, a majka naprijed s mobitelom na uhu nije ni primjetila što se dogodilo/. Kad bi policija koji put prošetala Velikom Goricom i kažnjavala prekršaje – napominjem i prijelaz biciklom preko pješačkih zebri, vjerujem da bi biciklisti više pazili u prometu. Naravno, potrebne su im i biciklističke trake. Za sada, opuštena šetnja Velikom Goricom za mene ne postoji. I postavila bih još jednom pitanje jer sam možda ja u zabludi i neznanju: Da li biciklisti smiju juriti kroz Park Franje Tuđmana? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>