- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Nova blagovaonica u OŠ Jurja Habdelića

Posted By Gorica.hr On 09.04.2018. @ 15:16 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_5738 [1]Ususret velikoj pedesetoj obljetnici od gradnje objekta današnje Osnovne škole Jurja Habdelića stara je školska zgrada dobila novi arhitektonski dodatak – dodatnu zgradu u kojem će djeca moći imati topli obrok, ali i prostor za svoje priredbe i druge aktivnosti.

Uz kuhanu prehranu nova blagovaonica u školi omogućit će i uvođenje dnevnog boravka što će dodatno poboljšati pedagoški standard. Nakon što su građevinski radnici obavili svoj posao preostaje završiti opremanje kuhanje kako bi i obroci mogli na stolove.

- Ovo je jedna od prvih škola u samome središtu Velike Gorice, a neprimjereno nije imala svoju blagovaonicu kao što je ima susjedni Kvaternik. Nije se moglo unutar objekta škole organizirati standardizirani prostor da djeca mogu imati obrok, ali i podružiti se i imati svoje priredbe, i to su do sada činili u holu škole. Još ostaje kuhinju do kraja urediti i prikupiti sve suglasnosti da bude prema traženim standardima – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić pri obilasku radova vrijednih 2,5 milijuna kuna uz riječi kako je svaka kuna tamo potrošena dobro uložena.

Uz neophodnu blagovaonicu objekt će služiti i za priredbe i druženja učenika, a zbog čega je i projektiran da bude autonoman od same škole u vidu instalacija i pristupa. Objekt je okrenut prema zelenom okolišu škole te je ispred njega velika terasa te će uz sportsku dvoranu služiti za razne prigode.

Moderan aneks zgrade, objekt blagovaonice, uskoro će se i izgledom stopiti sa školskom zgradom. Naime, u planu je energetska obnova zgrade škole koja će dodatno podići kvalitetu objekta, ali i nijansirati njen sadašnji izgled.

IMG_5717 [2]IMG_5727 [3]IMG_5737 [4]IMG_5743 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/04/nova-blagovaonica-u-os-jurja-habdelica/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_5738.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_5717.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_5727.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_5737.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_5743.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal