- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Nastavljeni radovi u Spomen parku 153. brigade

Posted By Gorica.hr On 10.04.2018. @ 13:35 In Vijesti | Comments Disabled

NIMG_5781 [1]astavljeni su radovi na uređenju Spomen parka 153. brigade Hrvatske vojske Velika Gorica koji se nalazi u Velikoj Buni. Nakon što je postavljen veći dio predviđenih eksponata te uređene staze, ovih se dana postavlja rasvjeta kako bi park bio i primjereno osvijetljen.

- Želimo da taj lokalitet bude dostojan spomenik našim braniteljima i Domovinskom ratu – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je obišao radove.

I dok se radi uređenje i opremanje parka ovih dana se završava i građevinska dokumentacija za centralni objekt u parku, potvrđeno nam je iz gradske uprave, a za čiju gradnju je proračunom osigurano 2 milijuna kuna. Prema planovima ovaj spomen dom bi trebao biti izgrađen već ove godine te svečano otvoren na Dan brigade koji se obilježava 3. listopada. U njemu će se nalaziti dokumenti i osobno naoružanje, prikaz ratnog puta brigade te spomen-soba. Nakon ovoga preostaje još samo centralni dio parka – postavljanje spomenika velikogoričkom branitelju, a čime bi ovaj park bio jedinstven lokalitet prikaza Domovinskog rata u Hrvatskoj.

IMG_5750 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/04/nastavljeni-radovi-u-spomen-parku-153-brigade/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_5781.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_5750.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal