Grad Velika Gorica

Vijesti

Nastavljeni radovi u Spomen parku 153. brigade

NIMG_5781astavljeni su radovi na uređenju Spomen parka 153. brigade Hrvatske vojske Velika Gorica koji se nalazi u Velikoj Buni. Nakon što je postavljen veći dio predviđenih eksponata te uređene staze, ovih se dana postavlja rasvjeta kako bi park bio i primjereno osvijetljen.

- Želimo da taj lokalitet bude dostojan spomenik našim braniteljima i Domovinskom ratu – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je obišao radove.

I dok se radi uređenje i opremanje parka ovih dana se završava i građevinska dokumentacija za centralni objekt u parku, potvrđeno nam je iz gradske uprave, a za čiju gradnju je proračunom osigurano 2 milijuna kuna. Prema planovima ovaj spomen dom bi trebao biti izgrađen već ove godine te svečano otvoren na Dan brigade koji se obilježava 3. listopada. U njemu će se nalaziti dokumenti i osobno naoružanje, prikaz ratnog puta brigade te spomen-soba. Nakon ovoga preostaje još samo centralni dio parka – postavljanje spomenika velikogoričkom branitelju, a čime bi ovaj park bio jedinstven lokalitet prikaza Domovinskog rata u Hrvatskoj.

IMG_5750