Grad Velika Gorica

Vijesti

Pomoć stručnjaka i vršnjaka u Savjetovalištu za mlade

mladi1Savjetovalište za mlade nova je aktivnost koja se provodi u Goričkom klubu mladih i namijenjena je svim mladim osobama koje trebaju pomoć, podršku i razgovor s osobama od povjerenja u vezi odrastanja, školovanja, promjena, zdravlja i obiteljskih odnosa.

Mjesto je to na kojem će mladi potražiti adekvatnu pomoć u vezi svega što ih muči od učenja i ponašanja, obiteljskih odnosa, prijateljskih odnosa, partnerskih odnosa, prilagodbe na promjenu mjesta stanovanja do poremećaja u prehrani, seksualnih problema i pitanja, tuge i beznadnosti, zabrinutosti i tjeskobe.

Projekt Savjetovališta predstavljen je danas u Goričkom klubu mladih, a o ovoj aktivnosti govorili su sudionici projekta.

-Ovo je prvi korak u razvoju strukturirane brige za mentalno zdravlje mladih u našoj zajednici koji predstavlja važan oblik ulaganja za mlade u jedinicama lokalne samouprave. Provodi je Grad Velika Gorica s Udrugom Ti si ok. Imali smo i sastanak da vidimo tko se sve bavi savjetovanje i napravili smo mrežu kontakata koji su prisutni na našim stranicama i sa školama koje imaju najveći doticaj sa srednjoškolcima. Savjetovalište je namijenjeno svima između 15 i 30 godina, i važno je naglasiti da u Savjetovalište mogu doći i maloljetni, no uz odobrenje roditelja-istaknula je Mirna Gajski Jolić iz Grada Velike Gorice.

mladi2