Grad Velika Gorica

Vijesti

Vrtić Ciciban kreće s energetskom obnovom

Vrtic-CicibanGradu Velikoj Gorici u prošloj godini odobrena su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban određena je na 4.752.263,02, od čega bespovratna sredstva čine 1.670.603,64.

- Završetak provedbe projekta predviđen je za 18 mjeseci, do kraja travnja 2019. godine. Projektirana godišnja ušteda energije trebala bi biti 76 %, a povrat investicije trebala bi se vidjeti u razdoblju manjem od 10 godina – kazao pročelnik Ilečić.
Uz godišnje financijske uštede energije višestruka je korist za djecu i djelatnike vrtića što će obitavati u okruženju koje će biti sigurnije, zdravije, ugodnije i u kojem će djeca imati znatno bolje uvjete za učenje i igru.

- Grad Velika Gorica kontinuirano priprema nove projekte energetske obnove. U veljači 2018. prijavili smo OŠ Vukovina. U fazi pripreme projekta su OŠ Nikole Hribara i zgrada gradske uprave u Šetalištu Franje Lučića 15. – izjavio je gradonačelnik Barišić.

U sklopu konferencije direktor GSG-a Tomislav Landeka predstavio je projektna iskustva u povlačenju bespovratnih sredstava za obnovu stambenih zgrada.
- Obnovili smo sveukupno 10 zgrada, a nekoliko objekata je u postupku energetske učinkovitosti. Nadamo da ćemo u proljeće krenuti u obnovu novih zgrada- rekao je direktor Landeka.