Grad Velika Gorica

Obavijesti

Prilika za mlade i nezaposlene: postanite savjetnik za učinkovitu potrošnju energije

grijanje21Udruga Ekoregija Velika Gorica, kao suradnik na projektu Zelene energetske zadruge i Obrtničkog učilišta Zagreb, započela je s provedbom projekta pod nazivom “Dobra energija u društvenom poduzetništvu”. U sklopu projekta planira se provesti besplatni i verificirani program usavršavanja ”Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima” za 30 mladih i nezaposlenih osoba do 25 godina koje imaju završeno srednjoškolsko obrazovanje strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke.

Kroz teorijsku i praktičnu nastavu polaznici će naučiti: kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled; kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu; kako koristiti on-line aplikaciju za izračunavanje ušteda; kako analizirati podatke o potrošnji i predložiti najbolje mjere za uštede energije i vode.

Edukacija će se održati u veljači u Velikoj Gorici. Prijaviti se može na https://goo.gl/LxKGa2, a za više informacija možete se obratiti na contact@zez.coop ili ekoregija.vg@gmail.com ili doći na motivacijsku radionicu koja će se održati 8. veljače u 13.30 u prostorima Razvojne agencije Grada Velika Gorica na adresi Šetalište Franje Lučića 15.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” vrijedan je 543.206,64 kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.