- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Potpisan Ugovor o sufinanciranju Zajednice kulturno-umjetničkih udruga

Posted By Gorica.hr On 19.02.2018. @ 06:00 In Vijesti | Comments Disabled

kud-ugovor [1]- Rijetko koji grad može biti ponosan na takvo bogatstvo kakvo mi imamo i kakvo naša zajednica kulturno-umjetničkih udruga njeguje-rekao je o velikogoričkim folklorašima i čuvarima baštine gradonačelnik Dražen Barišić na današnjem potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava za javne potrebe u kulturi.

U jeku priprema za 20. obljetnicu djelovanja Zajednice KUU Gorica na red je došlo i potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava kojeg su potpisali gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice Vladimir Štarkelj.

- Nastojat ćemo svake godine prilagoditi sredstva prihodima Grada, mi smo ponosni Grad folklora, naša društva predstavljaju nas u Hrvatskoj i van nje, uz sportaše, oni su najveći promotori Velike Gorice. Mislim da nema kontinenta na kojem jedan od naših KUD-ova nije bio. Ne samo da su to daleka putovanja već i ova europska i regionalna. Sredstva prate vaše programe i druga sredstva su poduprta iz mjesne samouprave za podizanje standarda uvjeta vašeg rada.Tu su i manifestacije koje se ne mogu odvijati bez vas, vjerujem da je par tisuća Velikogoričana u narodnim nošnjama i rijetko koji grad može biti ponosan na takvo bogatstvo kakvog imamo i kakvo naša Zajednica njeguje-kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

S ponosom je istaknuo i kako se 18. ožujka obilježava 20 godina djelovanja Zajednice Gorica uz podršku Grada Zagreba i Grada Velike Gorice u dvorani Vatroslava Lisinskog.

Svečana obljetnica i koncert povodom 20 godina rada Zajenice podsjetit će nas na povijest scenskog prikazivanja tradicijske kulture i folklora koje je u Turopolju i Hrvatskoj započelo 1930-ih godina. Upravo folklor u novije doba je dio svjetskog pokreta za očuvanje kulturne raznolikosti čovječanstva koji je pokrenuo UNESCO.

- Želim se zahvaliti na pomoći koju daju ovoj zajednicu, a kroz što se 17 članica sufinancira. Bez pomoći Grada ne bi mogli stvarati ovako lijepe rezultate niti prenositi našu kulturu u današnjem suvremenom svijetu, a upravo kroz folklor prikazujemo svoj kulturni identitet. Ono što je bitno je da kao zajednica okupljamo velik broj djece i mladih i starijih građana koji sve svoje slobodno vrijeme nakon posla poklanjaju očuvanju tradicijske kulture. Tu je niz stručnjaka koji nam pomaže da budemo najbolji. Nadamo se da će nove generacije nastaviti naš put i da će Grad uvijek pomagati naš rad i time oplemenjivati kulturu našeg grada. To je timski rad, suživot, kao zajednica smo svi skupa i samo kroz zajedništvo možemo doći do velikih rezultata-poručio je prilikom potpisivanja ugovora Vladimir Štarkelj, predsjednik Zajednice KUU Velika Gorica. Ugovorom se dodjeljuje 1,2 milijun kuna.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2018/02/potpisan-ugovor-o-sufinanciranju-zajednice-kulturno-umjetnickih-udruga/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kud-ugovor.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal