Grad Velika Gorica

Covenant of Mayors

Vijesti

Centar za posjetitelje otvorio vrata za turiste iz cijelog svijeta

centar1Na 20. rođendan Turističke zajednice Grada Velike Gorice otvoren je Centar za posjetitelje, koji je ujedno i sjedište Turističke zajednice. Tako će turisti, a koji su u ovoj godini na na području našega grada ostvarili 40.000 noćenja, napokon imati mjesto na kojemu će saznati sve informacije i zanimljivosti o Gorici i Turopolju.

Između Muzeja Turopolja i župne crkve Blaženog navještenja Djevice Marije, na tri razine s ukupno 550 četvornih metara, Centar se pozicionirao u samom centru grada. U njega je do sada uloženo 6,2 milijuna kuna, a kada se sredinom iduće godine postavi i sva multimedija, to će zaokružiti cjelinu i projekt će ukupno biti vrijedan 8,2 milijuna kuna.

“Turistički informativni centar je srce i duša Turističke zajednice, a tu će ljudi doći i pitati što se ima za vidjeti u odredištu na koje su došli. Očekujem da će i velikogoričko turističko gospodarstvo osjetiti ovo kao priču koju smo izgradili kako bi im pomogli da što bolje realiziraju svoj posao i potaknuli ih na daljnju aktivnost”, kazala je Milada Mesarić, ravnateljica Turističke zajednice Grada Velike Gorice, i objasnila kako će osim multimedijalnog centra i kafića, Centar za posjetitelje uključivati i ledanu s domaćim proizvodima.

“To će biti jedan multimedijski centar, mjesto gdje će se moći doživjeti gastronomski, enološki i drugi sadržaji i proizvoda koji se stvaraju na području grada Velike Gorice. Moći će se osjetiti turopoljske šume i vode, a sve uz toplu turopoljsku riječ i pjesmu. Ovdje će se moći doživjeti sve što ovaj kraj nudi”, objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

U povodu svoje 20. obljetnice, Turistička zajednica Grada Velike Gorice dodijelila je i priznanja i zahvalnice za suradnju kulturnim, umjetničkim i sportskim udrugama, vatrogasnoj zajednici, subjektima vezanima uz zrakoplovstvo sa sjedištem na području Velike Gorice te pojedincima koji su pomogli izgraditi Turističku zajednicu Grada Velike Gorice.

“Mi ćemo sada sigurno raditi na jednom novom konceptu manifestacija. Naravno, zadržat ćemo naše velike manifestacije, one imaju i tradicijsko obilježje, ali ćemo raditi i puno manjih evenata koji će davati živost gradu kroz cijelu godinu”, dodala je Mesarić.

centar2centar3centar4centar5